Inlägg från: AnnaHJ |Visa alla inlägg
  • AnnaHJ

    Bröllop augusti 2015

    Eriikah skrev 2015-02-16 18:57:08 följande:
    Av ren nyfikenhet, varför är det jobbigt att spela i kyrkan?
    Det gäller väl säkert inte alla men alla musiker vi känner tycker det är nervöst och stelt, sång och musik måste vara perfekt då alla toner som spelas fel hörs i o m akustiken. Sedan applåderar ingen heller utan man ska smyga tillbaka till sin plats i en knäpptyst kyrka, nästan så jag funderar på att fråga prästen om det är ok att vi applåderar på våran vigsel för att lätta upp stämningen Flört
  • AnnaHJ


    Nu har våra inbjudningar kommit och skickats! Blev jättenöjd, precis vår stil! 

    Informationskortet tyckte jag var svårast att få till texten på. Vi diskuterade i flera dagar om vi skulle skriva att tal ska anmälas i förväg och om vi skulle skriva ut kontonumret då vi önskar oss bidrag till bröllopsresan. Slutade i alla fall med att vi skrev att om man vi tala eller spela en bit kan man anmäla i förväg eller under kvällen och vi skrev ut kontonumret Glad
  • AnnaHJ

    Tänker ni ha nån slags konfetti eller så som gästerna kan kasta utanför kyrkan? Vad tycker egentligen kyrkan om att det kastas "skräp" utanför? Personligen skulle jag bli lite smått irriterad om nån strödde konfetti utanför min dörr :P

  • AnnaHJ
    Kotten skrev 2015-02-26 15:56:06 följande:

    Jag har börjat skriva på ett brev med mer information inför vårt bröllop. Något ni tycker saknas i mina rubriker nedan? Vad vill en som gäst veta inför bröllopet?


    Resor
    Boende
    Transporter
    Middag och fest


    Presenter kan vara bra att ta med info om :) Vi skrev att vi inte önskar oss något men om man ändå vill ge så tar vi tacksamt emot bidrag till bröllopsresan.
  • AnnaHJ

    Okej, nu har vi haft möte med cateringfirman vi ska anlita och nu känns det som att vi har mycket bättre koll! Innan kände jag att jag inte alls vet hur dagen ska läggas upp, men cateringen är väldigt proffsig och hade en massa tips :) Så nu har vi i princip menyn klar och vet hur det kommer flyta på under kvällen :)

    Cateringen hade massa tips på hur man organiserar borden och dukningen och bland annat visade hon att det funkar bra i den lokalen vi valt att både ha långbord som ett E eller ett U, eller mindre bord med 6-8 pers vid varje. Jag tycker det är superfint med mindre bord, blir lite amerikanskt vilket jag gillar, men min blivande tycker långbord då han tror att vissa inte kommer se lika bra om man sitter vid småbord. Det tycker inte jag gör så mycket, herregud dom får väl vända på sig då. Jag tänker även att det blir lättare att duka med mindre bord, då går det att ställa vinkaraffer och sånt i mitten på bordet så att alla når.

    Hur ska ni göra med dukning och sånt? :)

  • AnnaHJ
    SilviaVonLila skrev 2015-03-14 08:21:11 följande:

    hej alla augustitjejer/killar


    Jag gifter mig 1/8 2015 och det börjar närma sig. :)


    Mycket är bokat och ordnat med, men jag har lite detaljer kvar. Bland annat transport, tårta, kläder och skor till m2b, alla detaljer kring bordsplacering, osv. osv.


    Skulle vilja att min m2b var lite mer drivande i bröllopsplanerandet, för hittills har det varit jag som styrt och bokat och ringt och han har mest bara hängt på. Jag börjar känna mig lite stressad över att det ändå är vissa saker som inte är bokade, men han har inte alls samma syn på det hela. Känns som att om jag inte ringer så ringer ingen.


    Är det jag som är för drivande eller är det han som är för avslappnad?


    Någon annan med liknande upplevelser?


    Vill ni får ni gärna läsa om mitt planerande närmare på min blogg, får ni se lite bilder också www.vonlila.se 


    Jag känner igen mig MYCKET. Min sambo är väldigt dålig på att komma med egna idéer och initiativ. Han gör saker jag säger åt honom att göra, men inget självmant. Sedan i höstas har jag bett honom bestämma vilka han vill ha som marsalkar och han har fortfarande inte bestämt sig! Blir galen! Har även gett honom ansvar för musik och alkoholen. Där har han väl börjat på lite men det går såååå långsamt!

    För några veckor sedan fick jag nog och försökte verkligen prata med honom, men vette tusan om det gick fram. Jag frågade om han verkligen vill gifta sig och det ville han ju men han tycker jag stressar med saker. Jag vill ju bara bli klar med allt i tid! Skulle vara skönt att kunna ha lite semester i sommar också.

    Alltså jag tror att han kommer att fixa grejerna jag vill att han gör, men inte ett dugg tidigare än i sista minuten.

    Jag försöker att slappna av men det är väldigt svårt...
  • AnnaHJ

    Känns som alla ligger bra till med planeringen hörrni Glad

    Jag provade klänning i helgen och ska tillbaka nästa vecka för att måtta och beställa, en bock till på listan! Vi tänkte även passa på att titta på ring till mig då också.

    Ingångsmusiken har vi bestämt om kantorn kan spela den, blir i så fall Höga Gärdet. Utgångsmusik är vi helt blanka på Obestämd

  • AnnaHJ

    Jag har också kommit av mig lite i bröllopsplaneringen, vet inte riktigt vad jag ska pyssla med liksom. Inbjudningarna är skickade och folk har börjat O.S.A, har haft ett första möte med cateringen och sånär bestämt menyn och vad de ska göra under middagen. Klänningen är beställd, alkohol fixar svärfar, min mamma håller på att sy vimplar. Letar just nu större tavlor på loppis att göra griffeltavlor av.

    Ringen köpte vi förra veckan också. Var den första jag provade, rabatt och exakt i min storlek så behövde inte ens beställa den!



    Just nu håller jag och mina tärnor att skicka förslag på tärnklänningar fram och tillbaka. De har helt annan smak än jag och det går liksom inte riktigt fram vad jag vill att de ska ha...

    Förresten, det här med kostymen till blivande maken då? När bör man senast införskaffa det? Går man inte bara till en butik och köper?

  • AnnaHJ
    stresso skrev 2015-04-14 11:42:39 följande:

    första riktiga motgången igår: jag bad min bror vara back up-fotograf, mina hängslen och livrem liksom. jag var tydlig med att vi har anlitat en fotograf som är med hela dagen, men att jag vill ha en reserv.
    han sa nej. han vill inte ha ansvar, han vill hellre vara gäst.
    han har hittills kritiserat mitt sätt att köpa brudklänning, hur jag har satt ihop gästlistan och vilka har jag bjudit och inte. han har inte ens sagt att han ska komma, utan påpekat att han har till 1 juni att bestämma sig. 

    vi har sedan tidigare en ansträngd relation och detta var liksom sista stråt, just nu känner jag mig ganska beredd att klippa alla band Gråter


    Men alltså, varför har han ens åsikter om ditt bröllop? Det gör ju du som du vill med?

    Väldigt tråkigt när familjemedlemmar gör på det här viset, min pappa är också lite svår. Inte alls elak på något vis men han hör sällan av sig och hälsar nästan aldrig på. Jag har försökt hålla kontakten men har insett att det bara är jobbigt att ringa, bjuda in på middag osv osv hela tiden när jag inte får något tillbaka. Nu ringer jag bara honom när jag känner för det eller om jag faktiskt har något att prata om, annars struntar jag i det och det kan gå ett par månader utan att vi hörs och det får vara så. Jag lägger inte mer energi på att må dåligt över min och hans relation.
  • AnnaHJ

    Ja hörrni, nu är det inte så långt borta! Fram till typ förra veckan har jag varit sååå lugn och inte alls stressad men nu börjar det kännas! Senaste veckan har jag "hittat" på saker att göra bara för att göra nåt. Typ beställt 200 sugrör, 2 par till skor och köpt massa porslin på loppis för jag kom på att jag ska bygga egna kakfat Skrattande

    Vi köpte kostym till blivande maken i helgen och min klänning hade kommit så provade den också. Den ska dock sys till lite grann så får inte ta hem den ännu.

    Beställde hem 3 olika klänningar igår som tärnorna ska få prova nästa helg.

    Det vi har kvar nu är:
    -smycken till mig (ska bara ha örhängen tror jag)
    -fluga och skor till karln
    -beställa en hög blommor
    -prata med kantorn om musik
    -meddela cateringen slutliga antalet gäster.
    -vigselprogram, hinner vi förhoppningsvis göra dagarna innan när vi haft vigselsamtalet.
    -köpa muggar till baren också...

    Gud har jag glömt nåt???

Svar på tråden Bröllop augusti 2015