Inlägg från: bebillen |Visa alla inlägg
  • bebillen

    Bröllop augusti 2015

    Hehe, ja vi är ganska många! Lätt datum att minnas... :)

    Hm. Det är också en tanke faktiskt, att om man har för lång svarstid kanske folk glömmer att svara? @eriikah

    Ska kolla med cateringen vad de säger, det ger ju en hint om "sista möjliga osa"! Jag bestämmer mig nog ganska fort när jag fått en inbjudan iofs... Antingen kan man/ vill man, eller inte liksom. Det lutar nu åt maj här också! :) @ballerina

  • bebillen

    Vi fick också den 8/8 för att det var det enda lediga datumet för stället vi ville boka (i augusti som när vi bokade var lämpligaste månaden ur jobbperspektiv)!

    Det dröms en hel del konstigt här... Skönt att höra att vi är fler!

  • bebillen

    Vad tror ni om bröllopsmässor? I Sthlm kör de två mässor i helgen, en på Nacka strand och en på grand hotell. Någon som har erfarenhet av dem?

  • bebillen
    detondabrostet skrev 2015-01-20 17:05:18 följande:

    Hoppar in i diskussionen! Vi gifter oss 8/8 i Täby kyrka, och jag känner mig mest förvirrad nu. Kan inte komma på vad som behöver göras och gissar att vi glömt massor. Kyrka, festlokal och klänning är klart, mat och dryck ordnar vi själva. Vad har vi missat, haha? :)


    Vi började med att göra en budget i verktyget på brollopsguiden . Se, då blev det naturligt att vi pratade igenom alla "teman" och började fundera över vad vi vill ha och sådär. Men så är vi lite praktisk-romantiska av oss också ;)
  • bebillen
    Frults skrev 2015-01-20 10:16:43 följande:

    Jag har vart på båda och ska på båda i år igen. Vad vill du veta? :)

    Den i nacka är mer öppen och nyttig medans den på grand är väldigt flådig och exklusiv.

    Roligast att gå på båda tycker jag!


    Jag funderade mest på om det är värt nästan 1000:- att gå på båda, men då börjar vi nog med att gå på den i Nacka! Kan man förvänta sig en del erbjudanden och sådär, eller är det mest att titta på saker? :)
  • bebillen
    Frults skrev 2015-01-21 10:09:37 följande:

    jag tycker att det är bra utställare och leverantörer, smaka, känn och prova liksom. nacka församling är där så man kan fråga frågor kring vigseln. skatteverket är där så man kan fråga om alla papper, namnbyte och så. Roliga modeshower. Fotografering och mycket tävlingar. jag tror att om du använder koden feber när du köper biljetten så får du 50 kr rabatt. jag kände att det var ett bra startskott för kommande bröllopshysterin ;)en del erbjudanden, lite goodiebags, ofta får man tex 20 % om man handlar av dom innan mars eller så. Man får prova, känna kika och fråga. kom ihåg att det är en biljett för hela helgen på mässan i nacka. slår du ut 200/250 kronorna på två dagar så tycker iaf jag att det är prisvärt:)

    Om du är sugen på grand så kan ju tipset att köpa biljett för en dag kanske. för det är som sagt väääldigt lyxigt och man får en jäkla feeling :)


    Tack! Jag har bokat :)
  • bebillen
    detondabrostet skrev 2015-01-21 17:16:44 följande:

    Är det någon av er som ska hyra porslin förresten? Vår lokal har ingenting alls förutom bord och stolar, så vi måste hyra både porslin, bestick, glas och serveringsfat mm. Det blir så sjuuuuuukt dyrt. Jag förstår inte. Har kollat priser på alladins uthyrning och partyproffsen, men det går ju bara inte. Vet inte hur vi ska lösa detta. Har någon tips på något billigt ställe?


    Om du bor nära Sthlm så kanske alladin uthyrning kan vara något? Jag har ingen erfarenhet av dem, men ser deras bilar åka omkring ibland.

    www.aladdinsuthyrning.se/produkter/bestick/serie-silver
  • bebillen

    Vi var på nacka-mässan idag och det var riktigt mysigt! Klart värt entrépriset blev det också, vi beställde ringen vi kikat på - till ett bra utgångspris och dessutom med 25% mässrabatt :)

  • bebillen
    AnnaHJ skrev 2015-01-28 17:27:31 följande:

    Jag har hamnat flera steg efter med planeringen nu. Har köpt en underkjol till klänningen som jag köpte redan i höstas. Provade den igår med underkjolen och jag bara kände att näe jag vill inte ha den här klänningen! Nu vet jag varken ut eller in! Känns dumt att köpa en ny för pengarnas skull, den jag har betalade jag i och för sig bara 1 000 kr för, men ändå. Blir även lite stressad för ska jag beställa en klänning måste jag göra det typ nu! Och ska jag beställa vet jag inte vilka mått jag kommer ha då jag tänkte göra ett ryck och gå ner 5-6 kg nu under våren.

    Har hittat så många fina klänningar på Etsy men vet inte om jag vågar köpa från USA eller Kina med tullavgifter och sånt..

    Skit också.


    Jag har gjort samma sak, köpte min första från jjshouse.com och den var jättefin men i en modell som inte satt så bra ( borde testat modellen i butik innan) och sen var jag på semester i USA och köpte den som jag nu ska gifta mig i. Tror inte du behöver vara så rädd för tullkostnaden - min klänning från jjshouse kostade 2000:- och då tillkom 800:- för frakt och tull. Blev ju inte optimalt med två klänningsinköp för ekonomin, men jag tror det är värt det för att vara nöjd i slutändan. :)
  • bebillen
    AnnaHJ skrev 2015-02-04 19:16:46 följande:

    Hörrni, hur tänker ni kring mingeldrink och tilltugg till den?

    Vår vigsel blir kl 14, kan man tänka sig att det är rimligt med middag vid 18 då? Festlokalen ligger nära kyrkan, men det ska ju fotas och fräschas till och minglas också. Tänker att folk blir hungriga och att det kan vara trevligt med drink och nåt att tugga på medan vi fotas och sedan minglar.

    Snittar är väl trevligt, men lite tråkigt tycker jag. Jag skulle kunna duka upp ett bord med popcorn, ostbågar och andra snacks i fina skålar Helst ska det ju vara rätt enkelt att fixa tänker jag. Hur gör ni?


    Vi tänkte ha vår vigsel vid 14 och middagen lite senare vid 18. Direkt efter vigseln tänkte vi köra lite mingel med bubbel och faktiskt funderar vi på att bjuda på tårtan då och satsa på lite mindre söt-snacks till kaffet efter middagen istället. Vad tror ni om det? Då piggnar folk till lite och kanske värdesätter tårtan mer än efter en mastig middag... Plus att det är gott med fika vid tretiden :)

    (Vi kommer köra en guidad tur på bruket för de som önskar mellan mingel och middag, att stå och vänta flera timmar är ju ingen höjdare men vi vill gärna ha lite tid till foto med familj osv!)
  • bebillen

    Nu är våra kort klara och postade! Bilden är lite suddig, men vi hade färdiga kort (ljusa) som vi klistrade in utskriven text (gula papper) på. Därefter stämplade vi datumhjulet både inuti och utanpå, skar så att gästernas namn synd även när kortet är stängt. Limmade på lite blommor och så använde vi små plastfickor som kuvert. Det blev bra tycker vi, men var ganska segt med allt limmande :)

    Försöker klistra in lite bilder, vi får se hur det lyckas!

  • bebillen

    Åh, jag blir galen! Stället vi ska vara på och precis fått svar på mat-offerten från har plötligt lagt till en särskild personalkostnad utöver kuvertavgiften, helt utan att ha nämnt det innan. Blir så trött, varför är det så svårt att ha tydliga "prislistor" som sen gäller... Väldigt svårt att hålla sig till budgeten :(

  • bebillen
    ballerina skrev 2015-04-07 17:44:19 följande:

    Vi som gifter oss augusti 2015

    Linnen - 1/8

    Mirred- 1/8

    Nightrod 6/8 

    mtep - 8/8

    stresso - 8/8 

    ballerina - 8/8

    Bebillen - 8/8


Svar på tråden Bröllop augusti 2015