Inlägg från: Kotten |Visa alla inlägg
  • Kotten

    Bröllop augusti 2015

    Vi gifter oss 1/8 och har OSA 1/7. Det får så lov att fungera. Vi skickade ut inbjudningar i början av januari så att folk ska hinna ta semester.

  • Kotten

    Jag har beställt tyll på eBay så här långt som jag har tänkt dels använda för att dekorera bord men också delar av lokalen. Några tips om vad ni har hittat för roliga grejer på eBay till era bröllop?

  • Kotten

    Vi kommer skriva i informationen som gästerna får efter att dom bekräftat sin anmälan att vi inte vill att det kastas någonting utanför kyrkan. Av flera skäl, så väl av miljöskäl som av praktiska skäl. Tråkigt om vi behöver städa. Vi kan vara glada och kramas ändå :)

  • Kotten

    Jag har börjat skriva på ett brev med mer information inför vårt bröllop. Något ni tycker saknas i mina rubriker nedan? Vad vill en som gäst veta inför bröllopet?


    Resor
    Boende
    Transporter
    Middag och fest


  • Kotten
    stresso skrev 2015-02-26 16:06:48 följande:

    de kommer antagligen undra om det finns någon önskelista, en sån rubrik kanske skulle vara bra


    Vi har skrivit i både inbjudan och i brevet att vi inte önskar oss några presenter, att deras närvaro är den bästa gåva vi kan få :). Jag hoppas det räcker då vi verkligen inte önskar oss något utan många gäster kommer ha kostnader för boende och resa vilket kommer bli dyrt för många.
  • Kotten
    stresso skrev 2015-02-26 16:31:59 följande:
    vi skrev först att vi inte ville ha något, sen lade vi till sånt man inte kan få för mycket av (vin och kokböcker) för dem som absolut vill köpa något - men vi har ändå blivit tillfrågade flera gånger om vi inte har någon "riktig" önskelista...
    men jag hoppas som du att det räcker så som ni har skrivit Glad
    Lurigt det där. Jag vill ju egentligen inte heller att det blir tokigt för att några kommer med presenter trots våra uppmaningar, vilket leder till att andra känner sig dumma som inte gjorde det. Och att vi måste tacka och kanske också öppna presenter trots att vi inte alls tänkt oss det. Så svårt det här.
  • Kotten

    Klurigt när allt inte visar sig ingå som en tänkt sig. Jag tror tyvärr att en måste dubbel- och trippelkolla allting.

  • Kotten

    Vi som gifter oss augusti 2015
    Linnen - 1/8
    Mirred- 1/8
    Kotten - 1/8
    Nightrod 6/8 
    mtep - 8/8
    stresso - 8/8 
    ballerina - 8/8
    bebillen - 8/8
    bride2B - 15/8


     

  • Kotten

    Hur har ni tänkt kring gästbok?

    Jag funderar på om en rolig variant kan vara att divserse mindre lappar i olika färger + fina pennor och en stor skål där gästerna kan skriva hälsningar på lappar i en fin skål som vi sedan kan läsa tillsammans och använda när vi ska scrappa fotoalbum efteråt. 

    Det vore roligt med en variant som kanske inte är en klassisk gästbok men jag vet inte riktigt :)

  • Kotten
    maraya skrev 2015-05-23 21:25:01 följande:

    Vi gifter oss augusti. Igår fick folk inbjudningskort (Ca 65 inbjudna)
    1 har tackat ja, 2 har kommenterat att dom fått kort, 2 har varit in på vår sida...sen helt dött ? Hade nog trott att vissa skulle ha ringt eller slängt iväg ett sms, men näe. Visst det har bara gått en och en halv dag men ändå. *känner sig förbryllad*


    Vi bjöd in tidigt (första vändan i februari + andra vändan i april) och det är fortfarande folk som inte ens har markerat att dom fått inbjudan. Vi vet också av folk som bokat resa + boende men inte tackat för inbjudan, sagt att dom kommer eller liknande.Lite oklart men jag tänker att vi får påminna när 1 juli som är sista dag att svara närmar sig.
  • Kotten

    Alltså, mängden frågor som dyker upp i huvudet i slutskedet av planeringen. 
    Vi ska ge våra gäster miniflaskor med såpbubblor (istället för ris) som dom kan blåsa när vi kommer ut ur kyrkan. När borde gästerna få detta? När dom går in i kyrkan? Jag har tänkt att några av mina syskonbarn ska få dela ut flaskorna från dekorerade korgar. 

  • Kotten
    Dagens diskussion: Jag har länge tänkt att jag ska göra våra tårtor själv (baka bottnar + fylla tårtorna) och sedan överlämna dekoreringen som ska göras på själva bröllopsdaegn till den person vi hyrt in att ha i köket.

    Hen ska tydligen vara väldigt duktig och jag är inte jättebrydd i dekorationerna, jag vill ha goda tårtor som verkligen räcker till alla. Men det här verkar många i min omgivning tycka är en så där idé, lite oklart exakt varför. Nu har dom i alla fall plockat fram en prisuppgift (som är helt rimlig) för vad den här personen som ska vara i köket ska ha för att göra tårtorna från grunden.

    Men jag är SÅ himla osäker på om det är en bra idé eller inte, jag är verkligen rädd att det ska bli dåligt och att det är det jag minns från den här dagen.

    Jag har liksom provbakat bottnar i ett halvår för att hitta den perfekta bottnen, jag har fixat bra form att baka i osv. Känns så där att bara släppa det men folk i min omgivning är ganska påstridiga kring det här.

    Några råd?
  • Kotten

    Vi ska gifta oss nästa lördag i Umeå. Prognosen säger massor av regn, vi och vår fotograf har planerat för fotografering utomhus. Fotografen har inte heller egen studio och hyra studio är egentligen inte ett alternativ utifrån budget och andra praktiska grejer. Några tankar kring lösning? Tips? Erfarenheter?

  • Kotten

    Jag är gift. Det var fantastiskt trots massor av katastrofer. Dragkedjan i min klänning gick sönder så jag blev insydd i min klänning, det går det också.

    Men vi hade en fantastisk dag med vänner och familj. Idag återstår städning men det känns fasiken inte ens jobbigt.

Svar på tråden Bröllop augusti 2015