Inlägg från: AnnaHJ |Visa alla inlägg
  • AnnaHJ

    Bröllop augusti 2015

    Hoppar in här om det är ok :)

    Jag och min sambo gifter oss 2015-08-08. Bokade kyrka och festlokal redan i somras så det är klart. Klänningen har jag köpt, en vintage, dock är den liiiite liten så behöver banta bort ett par kilo ;) Skickade ut save-the-date i december, har pratat med dem som vi vill ha som toastmasters och min tärna. Har i princip bestämt att ha Höga Gärdet från Änglagård som ingångsmusik men sen har vi inte kommit längre! Börjar känna mig något jäktad här!

  • AnnaHJ

    Hur tänker ni ang tärnor och marsalkar?

    Jag har bara en jag vill ha som tärna, skulle egentligen vilja ha en till men jag har inga fler så nära vänner. Min sambo däremot har så många att han inte kan välja! Ser det dumt ut om han har 2-3 st och jag bara en? Fast egentligen, måste tärnorna vara ens bästa-vänner-sedan-barnsben? Min sambo vill gärna ha sin bror och jag kanske kunde fråga hans fru till exempel? De har i princip utsett sig själva till värdpar (inte mig emot!) och då skulle det vara fint om de stod vid altaret med oss.

  • AnnaHJ
    Mirred skrev 2015-01-06 14:26:12 följande:
     precis, ditt bröllop, du bestämmer!
    Jag kommer ha en tärna samt att sambons dotter kommer vara brudnäbb
    Det är ju faktiskt sant.

    Vore roligt att höra vad alla har för teman!  Har ni bestämt tema och färger ännu? {#emotions_dlg.flower}
  • AnnaHJ
    bebillen skrev 2015-01-06 16:35:36 följande:
    Vi kommer köra på gult och grönt! Vi är i ett orangeri, så vi tänkte dra nytta av det och dekorera med citroner och limefrukter. Känner att gult är en lite svår färg, men eftersom det är mitt i sommaren kommer det nog gå bra att fylla ut med mycket grönt :)

    Vad har ni bestämt?
    Kul att dekorera med frukt! Gult är en glad färg så det tycker jag passar ypperligt. Har också gult.Tillsammans med cerise och mintgrönt. Utgår från buketten som min mamma ska göra i dom färgerna. Blir ett färgglatt bröllop :) Ska antingen sy själv eller försöka få tag i flaggspel i gult, sen har vi fått 10 ljusslingor med klotlampor som vi ska dekorera lokalen med. På borden tänkte jag bara ha fina gamla burkar med ungefär samma blommor i som min bukett.
  • AnnaHJ
    SaraJerker2015 skrev 2015-01-06 19:27:35 följande:

    Den 22/8 är det äntligen dags för mig att stå brud. Har bokat kyrka och valt ringar då min sambo och jag förlovade oss när han friade nu i december. Så mycket beslut och så mycket planering. Det jag tycker är svårast är gästlistan, hur väljer man bland sina vänner när man inte kan bjuda alla?! Hur tänker ni?


    Vi har tänkt så att vi bjuder de vänner vi faktiskt umgås med. Bekanta som vi umgåtts med tidigare eller bara stöter på då och då bjuder vi inte. Vi är ändå uppe i 70 pers nu...

    Ett par bekanta ska gifta sig två veckor före oss och min sambo ska spela på deras bröllop, och jag fick höra att jag också är bjuden. Vi har inte bjudit dom vilket känns lite pinsamt, men det struntar jag i. Vi bjuder vilka vi vill.
  • AnnaHJ
    Mirred skrev 2015-01-08 08:09:45 följande:

    Hade en hemsk bröllopsdröm inatt,helt plötsligt så var det dagen innan bröllopet och INGET var fixat...jag hade massa utväxt,hade inte testat att göra håret hos frissan,knappt nå kläder,min sambo var typ helt obrydd i de hela....

    Det var riktigt skönt att vakna från denna dröm!

    Nån mer än jag som har börjat drömma mardrömmar än???


    Jag har drömt mardrömmar om att jag inte kommer i klänningen! Har köpt en vintage som nog är omöjlig att lägga ut, så jag måste bort med nåt kilo. Om jag inte lyckas få bort dem nu i vår säger min svägerska att man tappar vikt av bara bröllopsstressen veckorna innan, men tänk om man står där och inte får upp dragkedjan!
  • AnnaHJ

    Vi valde den 8/8 då vi ville gifta oss i augusti och festlokalen vi vill ha bara var ledig 1 och 8:e, då kändes 8:e lättast att komma ihåg Glad Egentligen ville vi ha 29/8 men då var det som sagt inte ledigt...

  • AnnaHJ

    Hur går det med planeringen brudar? :) Jag har precis köpt 6 meter typ och ska sätta igång att sy vimplar. Trevlig sysselsättning så här på vintern.

    Funderar även på bordsplaceringskorten, vill ha nåt roligt. Kanske nåt som gästerna kan spara som ett minne. När en kompis gifte sig köpte de små plastdjur och sprayade med guldfärg och satte en lapp om med namnet. Tycker det är fint att ha dom där gulddjuren i hyllan nu. Vad har ni tänkt?

  • AnnaHJ
    detondabrostet skrev 2015-01-21 17:16:44 följande:

    Är det någon av er som ska hyra porslin förresten? Vår lokal har ingenting alls förutom bord och stolar, så vi måste hyra både porslin, bestick, glas och serveringsfat mm. Det blir så sjuuuuuukt dyrt. Jag förstår inte. Har kollat priser på alladins uthyrning och partyproffsen, men det går ju bara inte. Vet inte hur vi ska lösa detta. Har någon tips på något billigt ställe?


    Vi hyr av cateringen som ska göra maten. Tror porslinet kostade 25 kr/pers och det är ju billigare än att skaffa fram porslin till 70 pers själv så tyckte det var värt. Vad kostar det att hyra på dina ställen?
  • AnnaHJ
    detondabrostet skrev 2015-01-21 20:36:08 följande:

    Är det i Stockholm? Vad är det för cateringföretag isåfall?

    Med porslin, bestick, glas, serveringsfat och -bestick, dukar mm blir det över 10 000 kr för 80 personer när jag har räknat. 


    Nej tyvärr, vi bor på ett mindre ställe. 10 000 är ju hutlöst!
Svar på tråden Bröllop augusti 2015