Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Ni som gift er borgerligt, hjälp önskas här....

    Vi hade borgerlig vigsel för ca 3 månader sedan.

    Jag mailade kommunen om vigselförrättare och hon föreslog den som bodde närmast vår vigsellokal (fast vi hade nog kunnat byta om vi verkligen hade velat).

    Vi hade vigseln i ett gammalt stall där vi ställde in stolar så alla kunde sitta och så dekorerade vi lokalen som vi ville ha den. Sen körde vi ett ganska traditionellt upplägg:

    Inmarsch (som min mans bröder sjöng och spelade på gitarr)
    Sång av några vänner till oss
    Dikt som min moster läste
    Vigselceremoni (den långa)
    Sång av en vän
    Utmarsch (som min mans band spelade)

    Vi funderade länge på att vara utomhus istället, men till slut kände vi att det var säkrare rent vädermässigt att vara inomhus, plus att vi kunde montera upp ljud och dekorera dagen innan.

    Som andra har sagt så är den borgerliga ceremonin väldigt fri och det går att utforma den mycket som man vill. Några vänner till oss hade tex en icke religös allsång (lite som psalmsång om man gillar det inslaget). Men det är bara fantasin som sätter gränser eg: egna löften, storband, dansuppträdande, fyrverkerier, musikinslag, dikter, vad man vill!

  • Alyllyra
    Nettis1985 skrev 2013-12-11 10:24:42 följande:
    Vad underbart det lät att ha det i ett stall :) Man vill ju gärna vara utomhus men som du själv skriver så kan man aldrig lita på vädret för just den dagen. Funderar mycket på plats där man kan vara den dag då det verkligen blir dags, men har faktiskt inte hittat någon plats ännu. Sambon hade ett förslag men det är hiskligt dyrt :P  
    Ja, vi vågade inte chansa... Men hade vi gjort det hade vi blivit riktligt belönade, vi hade fantastiskt fint väder på vår bröllopsdag och det var varmare ute än inne i stallet. Men det kunde vi ju inte veta innan.

    Om man vill vara ute kan man ju satsa några kronor på ett tält så behöver man inte oroa sig. Eller skriva i inbjudan att vigseln sker ute och be gästerna ta med sig kläder efter väder
  • Alyllyra
    Nettis1985 skrev 2013-12-12 09:41:45 följande:
    Allvarligt det går inet att citera :(
    Prova en annan webbläsare, ibland har BT problem med vissa läsare...
Svar på tråden Ni som gift er borgerligt, hjälp önskas här....