• Utvandrare

    Någon som haft separat vigsel och fest?

    Vi sitter med samma dilemma nu. Vi vigdes borgerligt i vintras, och vill ha bröllopsfest i Sverige i sommar. I landet där vi bor är det så man gör; viger sig borgerligt, och har sedan religiöst bröllop eller bara en stor fest några dagar, veckor eller månader senare; men det kan vara lite svårt för äldre släktingar i Sverige att förstå. 

    Vi har bokat en kyrka som är ok med upplägget; officiellt sett blir det en förnyelse av löften och efter gudstjänsten har vi tänkt bjuda gästerna på en båttur med skärgårdsbuffe. Väldigt likt ett bröllop....

    ...men; vi vill ju inte heller föra med osanning. Sitter just nu och försöker formulera inbjudningskorten.
    "Kom och fira vår kärlek!" känns inte riktigt som vi.
    "Välkomna på bröllopsfest!" känns alldeles för tydligt. Vi vil inte ljuga, men inte heller såra.

    Har ni några formuleringsförslag? 

     

  • Utvandrare
    FrökenW skrev 2014-02-25 14:01:54 följande:
    "Cermoni och bröllopsfest"? Eller "cermoni med efterföljande middag"? Skriver ni inte "bröllop" och det klassiska "mellan nn och nn" så far ni ju inte med osanning, men ser det ut som en klassisk bröllopsinbjudan så är det ändå åt det hållet folk kommer tänka. 

    Ni kan ju uttrycka det just så om någon undrar, att detta är ert bröllop och det som ska firas eftersom det sker inför Gud och era familjer men att ni var tvungna att fixa byråkratin separat. Samtidigt kan jag tycka att det är er sak och inget folk behöver lägga sig i, de är ju ändå inbjudna att fira det som spelar roll med er. 
    Tack! Jag gillar formuleringen med "ceremoni" - perfekt! 
     
Svar på tråden Någon som haft separat vigsel och fest?