• lk09nni

    Någon som haft separat vigsel och fest?

    Vi ska göra samma sak! I vårt fall handlar det om att min fästman har älskade äldre släktingar som är så gamla och svaga (men klara i huvudet och pigga i sinnet!) att de inte kan resa ifrån den lilla otillgängliga ort där de bor. Vi ville gärna att de skulle få vara med och har vigseln i den lilla stenkyrkan nära dem (och slipper besväret med att tvinga våra gäster att resa till andra sidan landet plus fixa catering och lokal). 

    Tyvärr har vi fått lite blandade reaktioner, vissa gäster tycker vi beter oss väldigt konstigt åt som inte bjuder dem på det "riktiga" bröllopet.  Men strunt i dem. Vi bjuder till "förvägsbröllopsfest" (det var faktiskt Magdalena Ribbing som hjälpte oss med formuleringen! Bröllopsefterfest fungerar säkert lika bra om vigseln redan varit.) och jag ska ha en vit, lite enklare 50-tals tyllklänning på festen. Tänkte bjuda på sill och potatislunch, kvällsbuffé, öl, vin och fördrink plus bål paj, tårta och färska jordgubbar. 

    Däremot funderar vi på att ändå ha en liten ceremoni under eftermiddagen, men vet inte riktigt hur vi ska lägga upp den. Är det någon som har något tips på hur man kan få det fint och ärligt utan att det blir tillgjort?

Svar på tråden Någon som haft separat vigsel och fest?