Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Någon som haft separat vigsel och fest?

    Ett par vänner till mig gifte sig borgerligt på Arlanda på väg till Paris.  Några månader senare mitt i sommaren drog dom ihop ett stort knytkalas till det hus dom då var nyinflyttade till.  Dom slog ihop inflyttningsfest med bröllop och i inbjudan stod det "vi har många orsaker att fira med våra vänner, välkommen på brakfest" 

    Vi partajade i två dagar då vi sov över också.    Dom bjöd in familj, en del släkt, vänner och kollegor.

    5-kamp stod på schemat bland annat och disco i vardagsrummet långt in på småtimmarna.

    Riktigt roligt!

     

  • Nyfiken gul , nu fru
    Isasa skrev 2014-02-25 11:16:14 följande:
    När man kör festen vid ett senare tillfälle, hur uttrycker man sig då? Tänker främst på om man verkligen ska kalla det för Bröllopsfest? Folk kanske undrar om de ska ta med presenter o sånt, hur klär sig brudparet? I vanliga festkläder? Själv skulle jag tycka det kändes konstigt att ha brudklänning på, ifall festen ligger en bit fram i tiden.... Jag skulle mer än gärna ha ett sådant upplägg men min blivande vill ha pompa o ståt... Vilket jag kan klara mig utan ;)
    beror väl på hur man lägger upp det. Jag vet några som gifte sig utomlands men hade fest hemma i sverige några månader senare och dom var klädda i dom kläder dom faktiskt gifte sig i utomlands -  kostym och brudklänning, slöja och bukett och dom hade "ingångsmarsch" till festlokalen , gick på en fin röd matta. Brudens far höll ett kort kort tal och hälsade dom välkomna som man och hustru. Dom fick en liten minicermoni där bland alla gäster. 

    Sen finns det dom som berättat här på BT att dom bjudit in till bröllopsfest men valt att ha finkläder utan att se ut som ett bröllopspar. Dom har haft enkla släta men ändå vita klänningar som typ studentklänning och han har haft skjorta och udda kavaj. 

    Den bröllopsfesten jag var på som jag berättar om ovanför här var ju en sammanslagen fest så där var alla klädda i  bekväma jeans och tröjor eftersom det var en trädgårdsfest med grillning.  Även dom som gifte sig hade vanlig jeans och tröja på sig. 

    Så fundera kanske först på hur ni vill ha festen, ska fokus vara på er som ett brudpar med klassisk bröllopsfest,    en enklare finare uppklädsel o stillsam middag,  eller vill ni ha brakpartaj med coctailklänning, stilettklack och svarta skinnbrallor? 
    Forma festen så det känns som "ni" så kommer formulering i inbjudan automatiskt.  
Svar på tråden Någon som haft separat vigsel och fest?