• Äldre 5 Dec 14:24
  6618 visningar
  27 svar
  27
  6618

  Kristianstadsbor som gifter sig sommaren 2014!

  Hej!

  Vore skoj att babbla med er som också ska gifta er i kristianstad eller i närheten sommaren 2014  

  Gärna mycket bilder,det är roligt

  Jag är en 36 -åring som ska gifta mig 5 juli. Vi ska ha borgelig vigsel som kommer äga rum hemma hos oss med bara några få. Efter detta en fest på bykrogen i österslöv. Vi blir 40-50 personer.

  Jag ska ha två mina två bästa vänner som tärnor och min storebror ska vara toastmaster.  Jag har skissat lite på ett färgtema. Bröllopsklänningen är den jag har beställt. Ska ha tyllkjol under också. Jag hoppas den är lika fin i verkligheten som på bilden Mina tärnor kommer ha rosa och vinrött eller om bägge har vinrött(inte de klänningarna på bilden dock). Det får de välja själva. Vinrött,vitt ska vara basen men rosa och orange i detaljer typ !

  Babbla på nu!
   
 • Svar på tråden Kristianstadsbor som gifter sig sommaren 2014!
 • Äldre 5 Dec 14:27
  #1

  Jag fick veta av min mamma idag att jag ska få hennes mors gamla vigselring. Jag får förstås själv välja om jag ska ha den som vigselring själv,jag fick se den idag och prova den. Spontant så gillar jag den. Jag har ALDRIG smycken,är inget fan av det,men denna tror jag passar mig. Den är enkel. Men jag ska kika runt förstås innan jag bestämmer mig. 


 • Äldre 5 Dec 14:42
  #2

  Jag ska inte gifta mig förrän 2015 men dock i Kristianstad trakten ;)

  Vilken fin ring! Det är alltid något speciellt med släktklenoder.
  Har själv ett väldigt fint halsband med en safir i som jag fick av min gammelmormor innan hon gick bort. Kommer användas på bröllopet som "something old och something blue" :) 

 • Äldre 5 Dec 14:49
  #3

  Du är välkommen

  Hur ska ni gifta er? Borgeligt/kyrkligt? Stort/litet bröllop? 

 • Äldre 5 Dec 15:22
  #4

  Det blir antagligen kyrkligt som det ser ut nu.
  Blir ganska stort, när vi började skissa på gästlista hamnade vi på 110 men med lite bortplock ligger vi nu på 80. Fast eftersom jag bjuder ca 20 stycken från andra delar av världen blir vi nog ännu färre då jag inte tror att alla lyckas ta sig till Sverige :)

  Vad kul att ha festen på bykrogen! Tycker att det är så himla fint och mysigt där. Hur funkar det då, abonnerar ni hela lokalen eller har de någon särskild bröllopsvåning? 

 • Äldre 5 Dec 15:42
  #5

  De har en festlokal på ovanvåningen eller så kan man vara där nere. Vi har ej bestämt ännu vilket alternativ vi ska ta! Jag har aldrig sett festlokalen live uppe så vill gärna se den snart. Men där finns möjlighet till bar och yta för dans osv.

  Eftersom vi inte har megastor fest ville vi inte ha nån jättelokal,plus att vi har bott i Österslöv så vi har en anknytning dit Vi va rätt eniga om att vi skulle vara på en restaurang från början. 

  Har ni funderat på var ni ska festen nånstans?
   

 • Äldre 5 Dec 15:58
  #6

  Jag är ganska tvärtom där och vill gärna ha det i en lokal. Är väldigt kräsen vad gäller inredning och pynt och vill därför ha möjlighet att fixa precis som jag vill.
  Vi har tittat lite på lokalen vinterlust i Tollarp som de nyligen har renoverat och som blivit jättefräsch. Hade verkligen passat till vårt tema som kommer vara lite vintage. Sen eftersom vi bor i Tollarp också hade det varit smidigt :)
  Svårare med kyrka då jag är från åhus och älskar åhus kyrka men känner att det kanske blir för lång transportsträcka för gästerna. Har funderat lite på att hyra bussar och det hade kanske varit ett alternativ.

  Men förstår att det är väldigt smidigt att ha det på en resturang då de fixar det mesta. Hur funkar det med mat osv? Får ni välja helt fritt eller har de bröllopsmenyer man får välja ifrån? 

 • Äldre 6 Dec 14:14
  #7

  Ingen lokal jag känner till,men det låter jättehärligt med vintagebröllop Vi kommer väl flirta lite med femtiotalet men inte go all in så att säga. Har du börjat kolla på klänning nåt eller har en ide om vad du vill ha?

  Vi har fått en offert och där finns olika rätter,sen vet jag faktiskt om man kan välja annat,men det skulle jag ju nästan tro! Vi är dock rätt inne på deras buffe just nu.Men vi får se när vi träffar dom sen. Skulle ringa dom efter jul.

  Åhus kyrka är jättefin,jag har bott i Åhus när jag var 10-18 år Hur gammal är du?

  Det blir en större valfrihet när man gör som ni tänkt men jag känner inte att jag ids faktiskt. Jag är också rätt så nördig och kräsen vad gäller stil osv men jag är också lat  

 • Äldre 6 Dec 15:31
  #8

  Kollat runt lite på klänningar men inte hittat den rätta. Är så kluven för å ena sidan vill jag ha en skir spetsklänning å andra sidan vill jag ha en stor jävla prinsess klänning bara för att jag kan. haha.
  Men din klänning blir ju perfekt om ni ska köra lite 50-tal!

  Jag är "bara" 24 och är egentligen från Yngsjö men Åhus känns mer som hemma eftersom det är där man han hängt halva livet :)
  Finns två kyrkor i Tollarp men den ena går helt bort då min sambo redan gift sig där en gång innan, känns som lite bad luck att gifta sig två gånger i samma kyrka ;)
  Så tänkte ta mig bort och kolla på den andra någon dag och se hur den ser ut.

  Jag har tänkt att göra inbjudningskort och allt pynt själv men förstår hur du menar med att vara för lat. Jag kan vara jätteambitiös och flitig till en viss gräns sen tar det tvärstopp. Som tur är har jag 3 underbara tärnor som kommer hjälpa till :)

  Vet du om det finns någon "gräns" på hur gamla brudnäbbar/blomsterflickor borde vara? Min sambo har 3 barn och hade tyckt att de var gulligt om de var näbbar men om ett och ett halvt år börjar de ju helt plötsligt bli gamla ^^ 

 • Äldre 9 Dec 15:26
  #9

  Ja jag beställer min andra klänning nu  

  Den andra va fin,men ändå inte helt hundra + att den va lite stickig  den va billig så gör inte så mycket.

  Ingen som helst aning om brundnäbbsfrågan där tyvärr  

  Klart du ska slå på stort och köra på en stor princessklänning om du kan tänka dig det!! 

 • Äldre 10 Dec 14:19
  #10

  Jaså, vad är det för klänning du beställt nu då?

  Jag vet ju inte om jag kan tänka mig en sådan klänning.. Känns inte alls som min stil fast man vet ju aldrig. Tror nog att jag får suga på den karamellen tills det är dags för klänninsprovning :)

  Har du varit runt och testat mycket vilken stil osv innan du beställde?
  Eller du kanske är en sådan som vet direkt vad du passar i och inte Flört 

Svar på tråden Kristianstadsbor som gifter sig sommaren 2014!
Logga in
Bli medlem