• Äldre 5 Dec 14:42
    8000 visningar
    27 svar
    27
    8000

    Kristianstadsbor som gifter sig sommaren 2014!

    Jag ska inte gifta mig förrän 2015 men dock i Kristianstad trakten ;)

    Vilken fin ring! Det är alltid något speciellt med släktklenoder.
    Har själv ett väldigt fint halsband med en safir i som jag fick av min gammelmormor innan hon gick bort. Kommer användas på bröllopet som "something old och something blue" :) 

  • Äldre 5 Dec 15:22
    #4

    Det blir antagligen kyrkligt som det ser ut nu.
    Blir ganska stort, när vi började skissa på gästlista hamnade vi på 110 men med lite bortplock ligger vi nu på 80. Fast eftersom jag bjuder ca 20 stycken från andra delar av världen blir vi nog ännu färre då jag inte tror att alla lyckas ta sig till Sverige :)

    Vad kul att ha festen på bykrogen! Tycker att det är så himla fint och mysigt där. Hur funkar det då, abonnerar ni hela lokalen eller har de någon särskild bröllopsvåning? 

  • Äldre 5 Dec 15:58
    #6

    Jag är ganska tvärtom där och vill gärna ha det i en lokal. Är väldigt kräsen vad gäller inredning och pynt och vill därför ha möjlighet att fixa precis som jag vill.
    Vi har tittat lite på lokalen vinterlust i Tollarp som de nyligen har renoverat och som blivit jättefräsch. Hade verkligen passat till vårt tema som kommer vara lite vintage. Sen eftersom vi bor i Tollarp också hade det varit smidigt :)
    Svårare med kyrka då jag är från åhus och älskar åhus kyrka men känner att det kanske blir för lång transportsträcka för gästerna. Har funderat lite på att hyra bussar och det hade kanske varit ett alternativ.

    Men förstår att det är väldigt smidigt att ha det på en resturang då de fixar det mesta. Hur funkar det med mat osv? Får ni välja helt fritt eller har de bröllopsmenyer man får välja ifrån? 

  • Äldre 6 Dec 15:31
    #8

    Kollat runt lite på klänningar men inte hittat den rätta. Är så kluven för å ena sidan vill jag ha en skir spetsklänning å andra sidan vill jag ha en stor jävla prinsess klänning bara för att jag kan. haha.
    Men din klänning blir ju perfekt om ni ska köra lite 50-tal!

    Jag är "bara" 24 och är egentligen från Yngsjö men Åhus känns mer som hemma eftersom det är där man han hängt halva livet :)
    Finns två kyrkor i Tollarp men den ena går helt bort då min sambo redan gift sig där en gång innan, känns som lite bad luck att gifta sig två gånger i samma kyrka ;)
    Så tänkte ta mig bort och kolla på den andra någon dag och se hur den ser ut.

    Jag har tänkt att göra inbjudningskort och allt pynt själv men förstår hur du menar med att vara för lat. Jag kan vara jätteambitiös och flitig till en viss gräns sen tar det tvärstopp. Som tur är har jag 3 underbara tärnor som kommer hjälpa till :)

    Vet du om det finns någon "gräns" på hur gamla brudnäbbar/blomsterflickor borde vara? Min sambo har 3 barn och hade tyckt att de var gulligt om de var näbbar men om ett och ett halvt år börjar de ju helt plötsligt bli gamla ^^ 

  • Äldre 10 Dec 14:19
    #10

    Jaså, vad är det för klänning du beställt nu då?

    Jag vet ju inte om jag kan tänka mig en sådan klänning.. Känns inte alls som min stil fast man vet ju aldrig. Tror nog att jag får suga på den karamellen tills det är dags för klänninsprovning :)

    Har du varit runt och testat mycket vilken stil osv innan du beställde?
    Eller du kanske är en sådan som vet direkt vad du passar i och inte Flört 

  • Äldre 11 Dec 16:18
    #13

    Jag har så himla svårt för att beställa på nätet. Eller jag beställer allt som oftast men är såå dålig på att faktiskt skicka tillbaka grejerna. Hänger hur många kläder som helst i garderoben där prislappen fortfarande är på. haha.

    Och jag vill inte ha garderoben full med bröllopsklänningar direkt ;)

    Fast tanken är väl att jag ska iväg och prova vilken stil jag faktiskt vill ha och ungefärligt utseende sen efter det ta exakta mått och beställa från nätet då det oftast är billigare.
    Egentligen hade jag velat klämma in en usa-trip för att inhandla klänning och samtidigt personligen lämna mina save-the-date kort alternativt inbjudningskort till alla jag vill bjuda därifrån. Men det verkar inte som om att det finns tid till det då jag har fullt upp med jobb just nu. 

    Hur långt har ni kommit nu? Är inbjudningarna ute än?  

  • Äldre 12 Dec 14:52
    #15

    Vi hade tänkt att skicka ut save the date kort till alla som bor utomlands ett år i förväg så att de ska hinna ordna med flyg och grejer. Sen kanske ett halvår innan till övriga.
    Men 3 månader räcker säkert tror det beror på vad man har för slags umgängeskrets och om man bjuder människor som bor långt iväg då det kan behöva ordnas med barnvakter osv.
    Ska ni ha barn med på bröllopet?

    Vart brukar du klippa dig någonstans?

    Det där med toastmaster tycker jag är jäkligt svårt! Jag och sambon har diskuterat lite och kanske tänkt oss att ha två stycken. Eftersom det är ganska stor ålderskillnad på oss och vi inte har varit tillsammans så länge.
    Man vill ju gärna ha någon som känner oss båda riktigt bra och vet vad vi "gillar" och inte. 

  • Äldre 19 Dec 17:01
    #18

    Annars  kan jag varmt rekomendera Anna på skägg och lockar. Hon är helt fantastiskt duktig! Jag är också väääldigt petig med mitt hår och har testat alla frisörer i stan känns det som ;)

    Skönt med barnfritt! Vi kommer nog låta barn vara med i kyrkan men på festen blir det barnfritt. Kanske att sambons egna barn är med vid middagen men att de får åka efter det.

    Det är 9år mellan oss två. Jag är 24 och han 33. Ålderskillnaden hade väl inte varit så märkbar om han inte varit gift innan och har 3 barn (8,9 och 12år). Men det var inget jag visste om när vi träffades.
    Ibland blir det inte som man tänkt sig men trots detta ännu bättre ;) hade inte direkt planerat att vara "styvmamma" vid 24 års ålder liksom!

    Vi har inte direkt pratat om giftemål innan vi gifte oss i vegas i augusti, bara en kul grej för att ha gjort det inget som är giltligt.
    Men sen började vi prata om det och så sa jag att han måste fria på"rätt" sätt om jag ska svara ja.
    Så han gjorde det enda smarta och väckte mig fyra på morgonen innan han skulle till jobbet tog fram ringarna och frågade om jag ville förlova mig/gifta mig med honom.
    Jag var halvt sovande fortfarande och svarade ja. Det var tydligen hans sätt att lura mig ;) haha

    Då är det snart dags att skicka ut inbjudningskorten då? ;) 

  • Äldre 9 Jan 00:35
    #27

    Liiisa87: Helt underbar klänning! Precis i min smak och stil med spetsen :)
    Hur såg era save the date kort ut? Håller på att skissa på våra men tycker att det är svårt vad som borde finnas med.
    Såg att ni skulle gifta er i Åhus och sen ha festen inne i stan, hur gör ni med transport från kyrkan?
    Detta är nämligen något jag funderat på mycket då jag vill gifta mig i Åhus kyrka men ha festen i tollarp i en toppenlokal.
    Fast eftersom vi har många som reser väldigt långt för att närvara och inte har bil osv vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det. Hyra buss till hela sällskapet kanske?

    Justine: Smaken är som baken, gick till Sara en gång och mitt hår blev randigt :O fast förhoppningsvis är det inte samma Sara :)

    Hur går det med inbjudningskorten?
    Jag känner att jag har kommit av mig helt här under jul och nyår men nu är vi på gång igen.

Svar på tråden Kristianstadsbor som gifter sig sommaren 2014!