• Mathildatiger

    Tidsschema för bröllopsdagen

    45 minuter för vigseln är ganska långt, har ni pratat med er vigselförrättare/präst om tiden?

    Sen skulle jag försöka vara lite flexibel med tårttiden bara utifall att, är ju svårt att beräkna antal tal m.m. Prata med toastmastern om att inget tal får vara mer är 2-3 minuter, det är mer än tillräckligt för de flesta.

  • Mathildatiger
    Äppelpaj skrev 2013-11-25 15:34:09 följande:

    Jag har bara läst mig till här på forumet att det verkar variera mellan 30-45 min. Då räknade jag på 45 min bara för att vara säker, det jag är är orolig för är att det ska bli för stressigt... Känns bättre att räkna i överkant än tvärtom Glad


     


    Jag räknar med max en kvart för vår vigsel, men då har vi borgerlig vigselförrättare och inte så mycket sång/dikter/tal planerade. Min systers vigsel var ca 20 minuterEn kyrklig vigsel är kanske längre. Men det måste ju den som ska viga er veta och kunna ge råd om. 

    Vad ska ni göra på den timme som är mellan att ni åker från vigselplatsen och anländer till festlokalen? *Nyfiken?* 
  • Mathildatiger
    Chicita skrev 2013-11-25 16:37:01 följande:
    Ni måste inte anlända sist till festen kan jag ju säga.
    Vi gick tillsammans med våra gäster från kyrkan till lokalen (nästan vägg i vägg).
    Och flera bröllop jag varit på tidigare har också varit i princip samma, att man anländer nästan samtidigt eller tillsammans.

    Om jag var som er och känner av tidspressen så skulle jag dels kapat det ni kan från vigselakten.
    Det som tar tid är sånger och extra textläsning.
    Ni får välja mellan 2 och 3 psalmer och sen kan ni lägga till extra musik.
    Jag skulle valt 2 psalmer (kolla att dom inte har allt för många verser Flört ) och sen max 1 egen låt. Redan där kan ni kapa 10 min liksom...
    Sen skulle jag låtit chauffören bara svänga runt kyrkan i princip och låta alla hinna åka, och sen åka direkt till festlokalen. Då anländer ni ändå sist, men inga 30 min efter.
    Sen kan ni ta brudskålen (hoppa över bubbel och mingel för gästerna innan alltså) och mingla en stund med gästerna innan ni går in och sätter er till bords 
    Ja det var typ det jag var ute efter också, men inte uttryckte så tydligt. Glad På det sättet borde ni spara över en timme som ni kan lägga på middagen.
Svar på tråden Tidsschema för bröllopsdagen