• Chicita

    Roligaste frieriet du hört/varit med om!?

    Jag berättade för mamma - innan jag spikat det med maken Tungan ute

    Jag och maken hade varit förlovade i massa år och hade börjat prata om att gifta oss och vi velade mellan 2 datum och om vi över huvud taget skulle...
    Sen var jag och brorsan plus mammas väninna på ett möte med mamma och hennes behovsbedömare. Dom ville ha in henne på ett vårdhem eftersom dom inte kunde tillgodose hennes vårdbehov eller ens hennes säkerhet och hon åkte in och ut från akuten hela tiden. 
    Mamma sa blankt nej oavsett hur vi försökte förklara och övertala.
    Så då brast det och jag sa att jag och maken skulle gifta oss och att jag ville att hon skulle göra allt hon kunde för att finnas vid liv då. Och att bästa chansen var om hon accepterade vårdhemmet.

    Hon tittade länge på mig och så vände hon sig om och frågade "det var inga gröna väggar i rummet va? Och helt nyrenoverat sa ni".
    Sen var det ju bara att åka hem och berätta för maken att vi skulle gifta oss och vilket datum Tungan ute 
    Han sa bara "jaha" och sen var det inget mer med det. Bara börja planera Solig 

    Tyvärr hjälpte det ju inte, mamma gick bort ca 2 månader innan vigseln. Men det var bäst för henne. Hon skulle kanske inte orkat vara med ändå så dålig som hon blev på slutet...
    (och ni behöver inte beklaga sorgen. Det är 2,5 år sen nu så det är inget som gör ont längre. Minnet av hur vårt så kallade frieri gick till kommer ändå alltid vara ett av mina bästa minnen Solig )

  • Chicita
    Lenblo skrev 2013-12-16 15:11:44 följande:
    Hehe. Man tar till de medel man har för att övertyga sina envisa föräldrar. Oskyldig
    Jepp... Ändamålet helgar medlet brukar ju den äldre generationen säga Flört
Svar på tråden Roligaste frieriet du hört/varit med om!?