• ellysmom

    Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?

    Hej!

    Min juvelerare har tagit hem lite kuddslipade stenar som jag ska titta på i veckan och jag tänkte se om någon här kanske har denna slipningen på sin enstensring och vill visa?
    Jag har sagt att jag vill ha en sten med typ 1,14 i L/B förhållande eftersom jag gillar lite mer rektangulär form. Vore jättekul att se era ringar!
    Säg såklart oxå hur stor sten ni har, hur många carat etc. Gärna även ringstorlek.
    Jag ska ha en sten på 1ct eller större så dessa storlekar vore kanske roligast att se. Någon? 

  • Svar på tråden Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?
  • ellysmom

    De var fina stenar allesammans!
    Men vad är crushed ice cushion? Vad är gemensamma nämnaren för dem om det erkar som att jag väljer sådana?
    Jag vill inte betala mer än 25000 ink alla avgifter i sverige.
    Tycker jag boprde kunna hitta nån fin för de pengarna väl?
    På GOG, kan man inte få se bilden i andra vinklar? Jag gillar ju liksom den där kuddformen och vill inte att den är för spetsig i basen liksom. Samtidigt som den inte får vara för tjock heller.
    Ghaaaa!  

  • zero

    Crushed ice cushions är mer åt "cushion modified brilliant"-hållet. Det behöver inte vara dåligt men det behövs en rätt skilled gemmolog för det jobbet.
    Det blir liksom som en hm..hur ska jag förklara det,men om det är den dåliga typen skulle det vara lite som en typ ehm...haha alltså man kallar dem slushy ice cushions och jag tycker det beskriver så bra hur de ser ut under bordet. Helt döda.

    GOG kan göra videos åt dig. Om man låter dem vara sin enda försäljare med handpenning plockar de hem 5 stenar åt gången och gör en video av dem i olika ljus,mot fönstret,vad du än önskar. Du kan begära ut vilken info om stenen som helst därifrån.oavsett vad det är (sålänge det är rimligt XD) Och eftersom cushions är deras grej vet de vad de ska leta efter. Du verkar automatiskt söka dig åt radiant hållet.

    Stenen jag länkade är inget bra köp.anledningen till att jag länkade den är för att den faller åt det hållet där cushions har en tendens att prestera bättre och läcka mindre ljus. Just den stenen var ingen höjdare. 
    Försök att hålla djupet under 69% och bordet lägre än 62%- 63% men ja, generellt säger man väl djup under 70% även om de med mindre djup och smalare bord har en tendsens att se snyggare ut. Men cushions är ett h*lvete att hitta. Jag är hemskt glad att det inte är en smaragdslipning du ska ha. Funderade på det emellan varven men gav helt upp hoppet. 

    Jag ska leta reda på en bild med olika cushions så du kan se en klar skillnad mellan de olika typerna. 

  • jools
    ellysmom skrev 2013-12-06 17:27:06 följande:
    har du en guldsmed i Gbg? Jag gör min hos Nordstans Guld.
    Jag ska göra min hos Nordstans guld också, vad roligt att vi refererade till samma snubbe!

    De prisuppgifter jag fått av dem är att en skena kostar mellan 3000-4300. en 6-klofattning skulle kosta runt 4500.

    Det är ju bara ungefärligt, men något sådant i alla fall.
  • jools

    Ellysmom: som fler redan har sagt, JA är väldigt smidiga att prata/chatta med och de hjälper till att hitta en bra sten! Jag hade 4 på förslag som jag tyckte verkade bra när jag kontaktade dem, men sedan hittade försäljaren än som inte låg ute på sidan än (de hade just fått in den) som var snäppet bättre än de jag valt.
    Jag ställde tusen frågor om inneslutningar men fick prata med flera stycken där och de sa olika saker, men ändå samma. Vad jag menar är, det lät inte som de rabblade från ett manus utan alla kollade verkligen och såg vilken de tyckte var bäst utifrån gängse normer och deras personliga uppfattning. När alla tre sa samma sten så litade jag på dem.
    Och även att jag har med luppen så ser jag verkligen inga innefattningar i min!

    När du beräknar priset, tänk på att det blir några hundringar mer än du räknar med! Jag fick betala 27% i moms och så tar fedex en avgift också som inte syns i JA's beräkningar.

    Majblomman: vad fin din sten och ring är! Helt ljuvlig!

  • zero

    Jools : hur stor är fedexavgiften vanligen på? fast avgift eller %? Undrar varför vissa får betala mer än andra. Eller köpte du ringen där också?

  • elijongbg

    jools: Om du har fått betalat 27% i moms så har nått gått lite fel tror jag? Momsen på lösa stenar är 25%. Har du fått betalat mer så tycker jag att du ska pröva om ditt ärende hos tullverket. Har du däremot köpt en färdig ring så tillkommer tullavgift.

    zero:  Fedex tar en avgift på 125 kr.

  • zero

    elijongbg: Tack! En fråga till: I mitt fall så levererar posten paketet eftersom fedex inte gör några leveranser där jag bor. Hur betalar man moms och tull? betalar man det direkt till budet eller får man en faktura eller hur farao funkar det? Var en evighet sedan jag beställde från USA och jag har aldrig haft fedex till det heller.(bara när jag beställt från england) så jag kommer inte alls ihåg hur det fungerade.

  • elijongbg

    zero: Kan inte svara på hur det blir när posten kör ut, men antar att det sköts på samma sätt! Med fedex så kör de inte ut paketet förrän man betalat momsen och ev. tull. Fick ett sms med info och ringde in och betalade. De körde ut den dagen efter! Smidigt!:)

    I mitt fall blev det tyvärr lite problem som ingen kunde göra nått åt. Köpte diamanten från JA och av någon anledning så hade de skrivit fel värde på tulldeklarationen, så för att jag skulle få mitt paket var jag tvungen att betala över det dubbla i moms! Ett enkelt fel som vem som helst kan göra, men ändå surt att vänta på svar! Fick alltså pröva om mitt ärende hos tullverket. Får vänta i nån vecka till tror jag.. Kommer ju såklart att få tillbaka pengarna! Tullverket tyckte att det var smidigast att betala det felaktiga och få tillbaka pengarna, istället för att vänta på omprövningen och riskera att hamna hos inkasso. Jag höll med;)

  • zero

    Det du skriver hade varit min värsta mardröm hehe. Alltså Om man har en ganska begränsad budget på redan massor av pengar och man åker på dubbla avgifter, jag hade nog fått allvarlig panik alltså haha

Svar på tråden Någon som har kuddslipad diamant som vill visa?