Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Är det vanligt med tärnor och marskalkar på Svenska bröllop?

    Bestman är det engelskspråkiga ordet för marskalk (kan man väl enkelt säga). Så eftersom vi är i Sverige så föredrar i alla fall jag ordet marskalk Glad

    När det gäller hur många ni vill ha i följet och vilka krav ni har på dom så är det bara ni som kan säga vad som är rätt eller inte.
    Jag själv känner att ju mer krav man har på sina brudtärnor och marskalker - destå mer ska man betala av deras klädsel mm (alltså det man har specifika krav på).
    Vi hade inte råd att betala allt för våra marskalker och tärnor heller. Så vi sa att dom fick 500:- i bidrag eftersom vi hade rätt tuffa krav på kläder och det var inget dom hade hemma liksom. Och frågade om dom var ok med det eller om dom ville att vi valde någon annan.
    Svaren vi fick var "vi vill inte ha några pengar, det är klart att vi ska betala våra kläder".

    Så ni kan ju alltid fråga. 
    Frågan är fri och svaren blir därefter. Någon kommer kanske säga nej - dom tänker inte köpa några speciella kläder. Och då är det ju upp till er om det är viktigast att ha personen i följet eller om det är viktigast vilka kläder dom har på sig Glad

  • Chicita
    2015 skrev 2013-11-18 16:59:40 följande:
    Vittnen  vad är det? Vad är de till för? Förlåt alla frågor, är inte så insatt i bröllopsbiten då jag inte är intresserad av bröllop egentligen.
    Vigseln måste bevittnas av minst 2 personer.
    För oss så ordnade prästen med det på egen hand så att säga (Tror att kantorn och kyrkvaktmästaren skrev på papperna som vittnen).

    När svärmor och svärfar gifte sig så gjorde dom det samtidigt som ett annat par, men dom hade inga gäster någon av dom. Så dom bevittnade varandras vigslar. 
  • Chicita
    2015 skrev 2013-11-18 17:12:02 följande:
    Oki, då får vi tänka litet på det med. Men det är ingen ekonomisk grej i alla fall då? Utan "bara"  att de ska skriva på vigselbevis då.
    Jepp precis Glad
Svar på tråden Är det vanligt med tärnor och marskalkar på Svenska bröllop?