• daniiel

    Rolig bordsplacering, hur gör man?

    Jag röstar för att ni gör en ordentlig bordsplacering trots allt. Det brukar bli det bästa för alla. Då kan ni i lugnt och ro tänka igenom vilka som kan passa att sitta tillsammans och gammelmormor behöver inte sura för att er ena väns nya flickvän sitter närmare brudparet än henne.

    Sedan behöver man ändå inte ha något honnörsbord eller ha en traditionell placering där, men att lotta ut platser.. nja..


  • daniiel

    Brud och brudgum sitter i mitten av honnörsbordet. Bruden till höger om brudgummen. Sedan brudens far brevid bruden och brudgummens mamma brevid honom. Brudens mor brevid brudgummen och brudgummens far brevid henne. Precis som Chicita skrev :)

    Alltså såhär



    Sedan har vissa längre honnörsbord, som rymmer fler människor, och vissa väljer då mor- och/eller farföräldar, syskon och liknande vid honnörsbordet också. Släkt sitter närmast brudparet, sedan vänner och längst bort från brudparet sitter bekanta. Du kan läsa mer tex här www.alltombrollop.com/planering/traditionell-bordsplacering.aspx

    Vi valde dock att frångå den traditionella placeringen lite, för det passade oss bäst. Vi valde att göra såhär.


  • daniiel
    2015 skrev 2013-11-11 23:42:35 följande:
    Tack. vi har runda bord, blir väl svårare då :(.
    Aha, läste det efteråt, men Chicita gav bra tips :) Där beror det ju lite på hur många som ryms vid varje bord osv. Men att placera er och era föräldrar vid ett bord tycker jag låter bra :)
  • daniiel
    Rin skrev 2013-11-14 20:30:08 följande:
    En variant som jag sett användas på ett lyckat sätt i lite mindre formella sammanhang är att man gör en bordsplacering för t.ex. all herrar men inte damer. Sedan får damerna kanske dra nummer eller namn pp filmkaraktärer eller liknande och sitta där motsvarande siffra/namn står. På det viset blir det halft organiserat genom att man kan se till att gamla farfar Gustav har svärsonen mitt emot eller liknande.
    Det är ju toppen att "farfar Gustav" får ha svärsonen till bords, men "mormor Agda" då? Varför ska kvinnorna riskera att få sitta med människor man eventuellt inte känner alls eller kanske rent utav inte funkar så bra ihop med?
Svar på tråden Rolig bordsplacering, hur gör man?