Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    "Fylla ut" borgerlig vigsel

    Vi hade en ingångslåt, en sång framför av några vänner, en dikt som min moster läste, en solosång framförd av en annan vän samt en utgångslåt. Alla låtarna var sådana som betyder mycket för oss och som vi tyckte passade.

    Om ni inte har några idéer alls kan ni ju utgå från den kyrkliga vigselakten (lär ju gå att googla fram), men var inte rädda för att göra det personligt.
    Det fina med den borgerliga vigseln är ju att man kan utforma den precis som man vill; hårdrock, hiphop, orkester, solosång, egna löften, ringar eller inte, fyrverkerier, dans, osv osv.
    Det går att hitta på hur mycket som helst! 

  • Alyllyra
    Mathildatiger skrev 2013-11-12 08:56:17 följande:
    Det är jättebra tips, men hur väljer man sånger när man är totalt tom i hjärnan?
    Har ni någon som är "er sång"? Den kanske kan passa?

    Vi hade
    Om - Niklas Strömstedt
    Thank you - Led Zeppelin
    Hallelujah - Leonard Cohen med svensk text av en tjej här på BT
    Ingen av dem är väl så där uppenbart "bröllop", men vi blev väldigt nöjda.

    Jag sökte också på spotify på ord som "bröllop", "vigsel", "kärlek", "två", "älskar", och så på engelska förstås. Bara för att få inspiration.
    Fler förslag:

    The Lumineers - Ho Hey
    The Carpenters - Close to you
    Chicago - You're the inspiration
    Elton John - Your song

    Men som sagt - utgå från er två. Vad lyssnar ni på för musik till vardags? Ofta kan man "ta ner" snabba låtar och göra dem lugnare om man inte vill ha det så uppoppat.

     
  • Alyllyra
    Kidneybönan skrev 2013-11-12 11:29:39 följande:
    Hej på er! 

    Vi ska gifta oss borgerligt den 1/2 och funderar på hur vi kan förlänga akten något. Vigseln kommer ske utomhus (!) på en plats där det ej är möjligt med el. Vi kan alltså inte ha någon inspelad musik och heller inga instrument ute i kylan. Vi vill heller inte ha en ensam sångare utan komp/musik till. Vår enda idé nu är en diktläsning, men jag skulle gärna vilja ha något mer också, alla tips mottages tacksamt! Glad
    Ni måste väl inte ha en ensam sångare? Om ni har några stycken så kan de bilda en liten kör och sjunga acapella. Då blir det ju mer "fylligt" med komp utan att behöva ta ut instrument. Dock tycker jag det borde kunna funka att ta ut en gitarr en kort stund utan att den förstörs helt. 
Svar på tråden "Fylla ut" borgerlig vigsel