Inlägg från: Glytten |Visa alla inlägg
  • Glytten

    Bröllop oktober 2014

    Hallå! Jag ansluter till denna grupp. Jag och sambon planerar att gifta oss den 4/10-14, men än är ingenting bokat. Vi har tittat runt lite efter en lämplig lokal och funderar på hur vi vill att bröllopet ska vara.. Rena djungeln! Frieriet ägde rum redan för fyra år sedan, det var runt midsommar och vi badade från bryggan vid Bråvikens camping i Kolmården. Sedan dess har vi hunnit med att få två barn, så bröllop har av flera skäl fått vänta men i år slår vi till och gifter oss på hösten då vi båda älskar årstiden. 2014 är för övrigt vårt 10 års jubileum som par.

  • Glytten

    Tack! Tanken är att vi ska gifta oss i Landskrona (nordvästra Skåne). Så kul att ni börjat titta på klänningar, skulle jag också vilja göra, men det får nog tyvärr vänta ett tag till..

  • Glytten

    Angående fotograf har vi tänkt fråga en vän (även gäst), han är väldigt duktig och har fotograferat på bröllop tidigare. Hoppas bara att han vill göra det!

  • Glytten

    Oktoberbrud 2014, angående bandet så kan 14000kr kännas som mycket pengar, det finns billigare, men om du drar bort moms, skatt och körersättning och delar kvarvarande summa på antalet bandmedlemmar så blir det inte så mycket + alla förberedelser med högtalare, instrument mm.. det är mycket slit och fix för lite spelande. Vilket kan kännas trist för er, men om det är ett etablerat band så är 14000kr ett hyfsat pris.. Det är bara frågan om ni har lust att lägga så mycket pengar på musiken! Själv kommer vi att köra på spotify, för då är vi fria att spela den musik som vi och våra gäster gillar!

  • Glytten

    Då har man köpt klänning.. Nu finns ingen återvändo!! Så spännande det känns helt plötsligt... Tänk om nio månader är man gift!!

  • Glytten

    Jag vet nog inte riktigt hur det känns... Har inte smällt det ännu. När jag kom in i butiken frågade expediten om prisklass och hur bröllopet skulle se ut - kyrka, barn mm. Därefter plockade hon fram 6-7 klänningar som jag fick prova, olika modeller och material. Till slut fick jag på mig en spetsklänning med axelband, v-ringad både fram och bak.. Kändes rätt men samtidigt överväldigande! Fick lite smått ångest, men blev lugnad av min mor och svärmor, tur att de var med! Känner mig nöjd med köpet för klänningen var väldigt vacker och med rätt frisyr och bukett ska jag nog bli riktigt snygg! hade jag haft en bild att visa så hade jag gjort det, men tyvärr blev det aldrig av då dottern ville äta och mysa vid bröstet och sonen härjade runt bland alla klänningarna och ville prova dem precis som sin mor... Undrar vad omgivningen tänkte.. Haha!

  • Glytten

    Kul att fler hittat in i tråden! Känns roligt att kunna följas åt och hjälpa varandra i planeringen! Hur går det för er!? Har ni kommit längre i planerandet? För vår del står det helt stilla, då vi inte kan bestämma var vi vill vigas.. Att göra det utomhus känns som världens chansning och kyrkorna i vår stad lockar inte alls.. Så några inbjudningar har inte heller gjorts och antalet gäster är fortfarande luddigt.. Det vi däremot vet och är väldigt nöjda med är festlokalen och hur vi vill ha dekoration och mat.. Men det är ju egentligen inte det viktigaste, så det kanske är därför det varit så lätt att bestämma!

  • Glytten

    Ja, herregud vad tiden går.. Snart hundra dagar kvar! Igår la jag våra inbjudningar på brevlådan och redan idag har vi fått svar från 3 sällskap. Så roligt, speciellt eftersom vi fram tills nu har låtit bröllopet vara en hemlighet.. Extra kul med reaktionerna!!

  • Glytten

    Skickade in hindersprövningen i måndags och fick svar idag.. Jag blev mycket förvånad och lite nervös när jag såg ett brev från Skatteverket i brevlådan, tänkte att de kanske kommit på att de gjort en felräkning med skatten så jag skulle bli återbetalningsskyldig... Haha, vad mycket man kan inbilla sig! ????

    Angående efternamn så beslutade jag mig till slut för att ta hans efternamn. Mitt nuvarande namn är ovanligt och har varit väldigt viktigt för mig att behålla, men tider förändras och jag känner mig redo att bära samma efternamn som min man och våra barn.. ????

  • Glytten

    Går det framåt för er tjejer!?

    Här händer det mycket mest hela tiden nu. Idag blev det en tripp till Tyskland och på måndag ska jag till sömmerskan. Barnens kläder köptes förra veckan och mycket småpyssel till bordsdekorationen görs på kvällarna, när barnen somnat. Vi har börjat titta lite på hur vi vill ha festhäftet, men sista osa är den 31/8, så vi stressar inte med det ännu.

    Angående jacka så tror jag att jag ska försöka klara mig utan.. Vi gifter oss iofs utomhus, men allt hänger ju på vädret! ????

  • Glytten

    Är ni färdiga med alla förberedelser? Själv lämnade jag in klänningen till sömmerskan idag, hon trodde att hon skulle få den färdig till i morgon. Maten är fortfarande oklar, vi har fått tre nej när det gäller catering så det har varit att tänka om helt - så nu ska vi göra allt själva, vilket är det jag oroar mig mest över.

    Bordsplaceringen tror jag är färdig.. Yngsta gästen föddes igår (behöver dock ingen bordsplacering ). Barnen saknar skor och jag har ännu inte bestämt om jag ska ha några smycken. Ja, helt enkel många småsaker kvar att pula med. Otroligt att det snart är oktober månad.

Svar på tråden Bröllop oktober 2014