Inlägg från: jenniferochaugust |Visa alla inlägg
  • jenniferochaugust

    Ohövligt att undanbedja fotografering?

    Inte ett dugg ohövligt!
    Vi bad vårt toastpar att informer om detta innan vigseln på ett trevligt sätt. Jag vill att gästern ska sitta lugna och titta på vigseln, inte hålla på med en massa telefoner/kameror. Vi hade också en filmare och en fotograf, det räcker gott och väl :)
    Dessutom vill man ju inte riskera att det läggs upp bilder på sociala medier och fotografens bilder av gästerna blir ju inte så fint om de sitter och hålelr på med sina mobiler/kameror...

    Toastparet sa ungefär så här:
    "Hej och välkomna! Brudparet har en önskn om att det inte tas några foton under själva vigseln då de anlitat en fotograf och filmare, utanför kyrkan får ni dock fotografera hur mycket ni vill".

  • jenniferochaugust
    Flor skrev 2013-11-06 16:17:51 följande:
    Varför är det inte okej att gästerna tar kort? De vill väl ha sina egna minnen av er vigsel. Ska ni ge alla gästerna kopior på bilderna eller hur ska de som vill ha bilder få dem?
    Det är väl ingen rättighet för gästerna att ta kort under vigseln? I kyrkan alltså... Enligt mig är det en väldigt intim stund där vi lovar varandra att leva tillsammans, de får gärna bevittna men jag ville inte att gästerna skulle  fota. Ja, vi delar alla bilder via ett webbgalleri med nära och kära. Inga konstigheter!
Svar på tråden Ohövligt att undanbedja fotografering?