• Äldre 21 Feb 13:00
  27847 visningar
  89 svar
  89
  27847

  Öviksbrudar 2014!

  Hej! Jag hänger på här jag också! Har inte läst alla andras inlägg än, men ska ta mig tid att göra det någon dag framöver. Jag och min sambo gifter oss i logkyrkan på Dekarsögården 26/7. Många saker börjar falla på plats men ett stort problem återstår: vi har ingen präst!! Vi hör till Arnäs församling och den prästen är uppbokad den tid vi vill ha och de andra församlingarna jag varit i kontakt med vill inte lova bort sina präster eftersom det är högsäsong för bröllop. Panik!!

 • Äldre 24 Feb 11:19
  #52

  Hej igen!


  Nu har jag läst allas inlägg. :)


   


  Vi har klart med


  Kyrka: Logkyrkan på Dekarsön


  Festlokal: Dekarsögården (där det också finns möjlighet till övernattning för våra gäster)


  Musik i kyrkan: Sara Karlsson (och Stefan, då jag tycker att det är så fint med duetter)


  Värdpar: Min storasyster och hennes sambo


  Toastmaster: Min sambos kusin


  Färgtema: Lila och grått


  Mat: Ägarna till MammaMia ska vara på plats och ordna maten. Det blir förrättsbuffé och sedan en sittande varmrätt. Till efterrätt blir det eventuellt en enklare kaka, och sedan såklart tårta.


  Tårta: Min kusins sambo ska hjälpa oss med den, men vi ska själva provbaka för att komma fram till vilka smaker vi vill ha.


  Hår och smink: En kompis till mig som jobbat på Ann Petterssons


  Hotell till bröllopsnatten: Elit


   


  Vad gäller fotograf har jag tagit in offerter från några olika och vi väljer nu mellan tre stycken. Svårt val!!


   


  Jag har hittat en klänning som jag älskar, men den finns inte längre till försäljning. Men Sariann på Sariannys ateljé i Gullänget ska sy upp en liknande. Jag ska dit i veckan och prova lite olika klänningar för att bestämma vilket tyg jag vill ha.


   


  Skor har jag beställt från JJsHouse. Jag har inte fått dem än, men jag hoppas att de passar.


   


  Inbjudningskorten är på gång, Jag känner mig lite stressad över att de inte är utskickade än, men det går inte alltid som man vill. Som tur är vet de flesta gästerna om bröllopet redan. Vi har beställt en egen stämpel från Mycards och nu väntar vi bara på papper och satinband som vi har beställt.


   


  Mycket är ordnat men ännu mer återstår!

 • Äldre 27 Feb 15:36
  #54

  Äntligen har det löst sig med präst!! Jag blev så glad igår när de ringde från pastorsexpeditionen. :D Hur gör ni med fotograf? Vi kan inte riktigt bestämma oss för om det är värt att ha en fotograf hela dagen eller inte. Porträttbilderna är absolut viktigast, men det skulle vara kul att ha bilder från förberedelser, vigsel, mingel, fest mm också. Men det blir mycket pengar!

 • Äldre 27 Feb 15:40
  #55

  Anmaed: Gå in på sarakarlsson.n.nu, där kan du lyssna på sångerskan som vi ska ha både till dop och vigsel. Om det inte var henne du hade bokat med redan?!

 • Äldre 14 May 13:24
  #69


  miuriel: Jag har fått mina skor från JJs House och är mycket nöjd! :) Det tog ca 4 veckor som de lovade.
 • Äldre 23 May 22:07
  #71

  Jag har hört att man ska räkna ca 40:-/tårtbit.
  Min kusins sambo ska göra vår tårta. Vi har lämnat inspirationsbilder på tårtor vi tycker är fina, men slutresultatet vill vi ska vara en överraskning.

 • Äldre 24 Jun 15:24
  #74

  Stort grattis blivande frun!!! :)

 • Äldre 24 Jun 15:29
  #75

  Lina Å: Vad kostar det att prova olika smaker till bröllopstårtan? Kan man göra det på ett bageri trots att man inte ska beställa tårtan där? Min kusins sambo ska göra vår tårta.

  Vi kommer att skriva löften som vi läser upp för varandra när vi är själva, antingen på kvällen efter festen, eller morgonen efter. I kyrkan kör vi på det traditionella. Vi väljer att göra så för att vi vet att vi kommer att vara nog nervösa ändå. ;)

 • Äldre 24 Jun 15:31
  #76

  Det har äntligen löst sig med underhållning för kvällen! Jag har varit jättestressad då det strulat med de trubadurer vi hade bokat. Men nu är det fixat! :)

  Vi jobbar som bäst på med festprogrammet och menyn.

  Hur ser era menyer ut?

 • Äldre 27 Jun 11:58
  #79

  Nu har vi äntligen spikat vår meny också! Vi var på MammaMia i onsdags och gjorde klart allt. Vi kommer att ha en kall förrättsbuffé, sedan en sittande varmrätt. Till kaffet direkt efter maten bjuder vi på italienska chokladpraliner och sen tårta senare på kvällen.

 • Äldre 14 Jul 10:37
  #81

  Hej Linnéa!
  Vad roligt att ni ska gifta er i Kärrsjö! Glad
  Om ni inte har fått tag på någon fotograf, så kolla med Annica Lindquist som bor i det stora gula huset högst upp i backen, i Kärrsjö. Hon är en jätteduktig hobbyfotograf, väldigt ambitiös och noggrann. Hon fotade min kusin Ylvas bröllop förra sommaren och jag tror att hon gjorde en fotobok till dem också.

  Lycka till!
  / Therese Lindkvist

 • Äldre 17 Jul 21:02
  #83

  Vi gifter oss på Dekarsön nästa helg. Tiden springer iväg!! Sitter och försöker få ihop det sista med festprogrammet nu, men annars är nog läget under kontroll. Tungan ute

  Vad skönt, hoppas det löser sig då. Vi fick klart med band till kvällen väldigt sent och jag var tokstressad över det!

 • Äldre 27 Jul 21:52
  #85

  Ja den är inte så så stor, men den passade perfekt för oss och våra gäster. Vi var bara 47 stycken.

  Oj så olika det är! Jag tror verkligen att jag skulle ha haft mer tid om jag hade jobbat nu under planeringen, istället för att vara föräldraledig. Jag har blivit jättestressad när jag inte hunnit det jag tänkt på dagarna, då det inte alltid blir som man tänkt med småbarn. ;)

  Ylva gifte sig som sagt på Kärrsjögården förra sommaren. De hade då en tjej som heter Emma Lindström, och hennes mamma, som skötte om köket. De är från Flärke, men Emma är tillsammans med Peter Lindquist (son till fotografen som jag tipsade om) från Kärrsjö. Om du vill kan jag kolla om Ylva har något nummer till någon av dem?

 • Äldre 30 Jul 10:11
  #87

  Tack för de fina orden! :) Det var en fantastisk dag på alla sätt.

  Jag känner igen det där med listorna! ;)

  Du kan höra av dig på fb om du vill ha numret, jag vet inte hur ofta jag kommer logga in här nu. Lycka till med planeringen som återstår. Och jag hoppas att ni får en magisk dag när det väl är dags! <3

 • Äldre 4 Aug 11:29
  #88

  Hej alla blivande brudar!

  Vi fick lite grejer över från vår bröllopsfest.
  Ett öppnat paket (250-pack) med svarta sugrör, med drygt hälften kvar.
  En hel glasslåda full med svarta drinkpinnar.
  2 paket med mörklila dekorstenar i diamantform
  3 oöppnade paket (50-pack) med vita pärlemorballonger
  1 öppnad med silver pärlemorballonger (endast några är tagna)
  1 öppnad förpackning med lila pärlemorballonger (ungefär hälften kvar)

  Skicka ett mail till lindkvist_therese@yahoo.se om du är intresserad av något.
   

Svar på tråden Öviksbrudar 2014!
Logga in
Bli medlem