• Äldre 15 okt 14:03
  3171 visningar
  4 svar
  Inlägg från jessijessica Visa alla inlägg
  4
  3171

  Safari, Mauritius, Maldiverna, Seychellerna, Italien?

  Jag var i Tanzania i 3 månader i somras (jun-aug), min andra gång där och för min sambo tror jag det var sjunde gången. Vi har varit på safari under nästan alla resorna och det är en fantastisk upplevelse och du kommer antagligen aldrig vilja gå på djurpark efter det ;) Dock så blir vi rätt "mätta" efter två heldagar i nationalparkerna men det finns ju dom som kan njuta i över en vecka av de fantastiska djuren. Våra favoritparker är Ngorongorokratern och Tarangire national park. Vi har dock aldrig varit i Serengeti, vilket vi vill någon gång. 

  Jag och sambon jobbar en hel del med volontärer som åker till Tanzania och visst händer det lite saker men egentligen handlar allt kring säkerhet om sunt förnuft. Vi har blivit av med några par skor utanför vårt hus och en ficktjuv och visst har vi hört om andra som blivit utsatta för värre saker. En erfarenhet vi har, som skiljer sig från Sverige, är att i Tanzania är bad people nästan alltid "bara" ute efter pengar eller saker som är värt mycket pengar. De muckar inte gräl för sakens skull utan ger sig så fort de fått nåt av värde. Just Tanzania är väldigt lugnt om man jämför med t.ex. Kenya och det finns inga inbördes konflikter eller liknande. Sen är det ju skillnad på t.ex. Dar es Salaam och mindre städer (t.ex. Moshi som är bra utgångspunkt för safari, och som du får en helt magisk vy av Kilimanjaro ifrån!).

  Resbyråer med färdiga paket har jag inte någon direkt erfarenhet av eftersom vi alltid har ordnat med safarin när vi väl är på plats. Vi känner flera guider/chaufförer som är bra och som vi brukar åka med.

  Vi flög via Nairobi för 3 år sen och det var inte några problem, men man behöver inte flyga via Nairobi (i alla fall inte om man ska till Kilimanjaro, Dar es Salaam eller Zanzibar) även om det i vissa fall kan bli billigare.

  Vad gäller paradissemestrandet så är Zanzibar fantastiskt vackert med vita stränder och turkost vatten. Stone Town, där britterna blev utsatta för syreattack, behöver man egentligen inte besöka mer än när man anländer med flyg eller båt, utan kan direkt ta sig till kusten. Vi hade dock inga problem där men att inte gå runt med för mycket värdesaker, och framförallt inte skylta med det, kan vara en bra sak rent generellt att tänka på.

  Vill ni ha något mindre turistigt än Zanzibar (slippa säljarna på stranden och ha stranden nästan helt för er själva) så rekommenderar jag gott Pangani på Tanzanias kust. Minst lika vackert som Zanzibar och mindre exploaterat. Jag och sambon förlovade oss där i somras... :)

  Ja, det var lite om Tanzania. En fantastiskt land som jag kommer återvända till många gånger! 

Svar på tråden Safari, Mauritius, Maldiverna, Seychellerna, Italien?
Logga in
Bli medlem