• daniiel

    Om ni med (i min ögon) väldigt dyra ringar tycker det är jobbigt att folk blir avundsjuka på er eller vad det nu kan vara, som gör att ni inte tex vill prata om priset på ringen osv. Ja, då måste jag bara säga att det "ses ner på" billiga ringar precis lika mkt. Det där med vigselring verkar vara en otroligt svår balansgång. Den får absolut inte vara för billig och ve och fasa om man inte har äkta stenar i, det är hemskt! Men samtidigt får man inte spendera för mkt, för det blir bara skrytigt.

    Det spelar ingen roll vilken ring man har råd med eller vad ringen man köper kostar. Kärleken sitter inte i ringen. Att få ett lyckat äktenskap sitter inte heller i ringen. Givetvis ska man inte skuldsätta sig för att köpa en ring tycker jag, utan för att livet i stort ska fungera, så måste man lägga sig i sin prisklass. Oavsett vad den är.

    Men, det spelar inte heller någon roll om man har en ring i plast eller platina. Om man öht har en ring. Det jag kan tycka är synd med att vi blir mer och mer påverkade av tex USA och deras tradition om en solitär med stor sten (ja, det kan vara jättefint), är just att många (kanske framförallt yngre) köper ring för mer än vad dom egentligen har råd med. För att ha en blingig vigselring (eller förlovningsring) blir viktigare och viktigare.

    Statusprylar öht. Den dyra villan, bilen, vigselringen, handväskan, skorna, senaste Ipaden och vad det nu kan vara. Lycka i dagen samhälle mäts mer och mer genom vad man har för materiella saker. En tråkig utveckling.

    Och givetvis kommer personalen i butiken försöka dig att känna dig bekväm med ditt köp, så att du spenderar mer pengar i deras butik! Dom är säljare och där för att sälja, precis som säljare i alla andra sammanhang.

    Hittar man en ring man tycker är fin, så spelar det ingen roll om den kostar 500kr, 5000kr, 50 000kr eller 500 000kr. Man bör dock tänka efter om man - 1. Har råd med ringen. 2. Om man vill spendera den summan på ringen. 3. Om man tycker just den ringen är värd summan. Om man svarar ja på alla dom tre saker, så shoppa loss! Oavsett om du är på Glitter eller Tiffanys.


  • daniiel
    zero skrev 2013-10-16 14:41:12 följande:
    Detta är lite OT men finns det verkligen folk som är avundsjuka på dyra ringar? Varför skulle man vara det?
    Och finns det folk som seriöst ser ner på val av billigare ringar? Varför? Diamanter och ringar har ju bara ett påhittat värde precis som allt annat, så jag förstår inte varför man bryr sig åt det ena eller andra hållet?
    Svar: Ja och ja. Det finns människor till allt ;)

    Men jag kan ärligt säga att jag fått höra att min vigselring (som jag iofs knappt använt sedan vigseln, tycker inte om att ha på mig ringar), inte är en riktig vigselring för att den inte har diamanter - utan CZ istället. Något personen i fråga aldrig skulle ha sett och vetat om ifall jag inte berättat det. Ja, sedan har jag fått höra många liknande kommentarer angående min ring och andras ringar här på BT också. Silverringar med CZ-stenar kan inte vara vigselringar, för dom är för billiga och bara fake.

    Och jag tvivlar inte en sekund på att det kan finnas viss avundsjuka gällande dom som har råd att köpa en ring som någon annan med sämre ekonomi inte har råd med, men skulle vilja ha råd med.
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-10-16 15:00:29 följande:
    daniiel skrev 2013-10-16 14:46:02 följande:
    Och jag tvivlar inte en sekund på att det kan finnas viss avundsjuka gällande dom som har råd att köpa en ring som någon annan med sämre ekonomi inte har råd med, men skulle vilja ha råd med.
    daniiel: Kommer du ihåg tråden om tjejen
    Ja, jag kommer ihåg den tråden och ja precis - det finns en hel del avundsjuka!

    Och jag erkänner absolut att jag persoligen, speciellt eftersom jag inte använder ringar öht, kan tycka att det är onödigt att spendera stora summor på en ring :P Jag tycker det är bättre att trycka in dom pengar på tex ett huslån eller vad det nu kan vara. Det är dock min åsikt, mina prioriteringar och hade jag haft massor av pengar och inga lån osv, så hade jag kanske resonerat helt annorlunda.

    Därför tycker jag inte att man ska jämföra sig så himla mkt med andra. Hur dom gör. För vi har olika förutsättningar, prioriteringar och bakgrunder. Vilket är helt okej.
Svar på tråden Hur mycket betalade ni för er vigselring?