Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Skulle ni betala 25 000 för en "vanlig" resa?

    Det beror ju dels på hur fint stället är, om det är värt det, OCH hur ens ekonomi ser ut.

    Vi skulle nog utan större svårighet kunna boka en vecka för 25 000 om det verkade vara precis vad vi ville ha, särskilt om det var all inclusive. Men då har vi en ekonomi som tillåter det. Faktum är att vi just nu håller på och tittar på en novemberresa till Kanarieöarna, och efter att ha konsulterat resekontot har jag satt en maxgräns på 10 000:- per person. Förhoppningsvis ska det inte kosta så mycket, men vi lägger hellre lite mer för att slippa bo på en sunkigt ställe med dåligt läge. För att vi kan.

    MEN för väldigt många är det mycket pengar att lägga ut på en semester. Jag man bör börja med att fråga sig själv: Hur mycket pengar har vi, och hur fint behöver vi bo? Sen tittar man igenom utbudet och skaffar sig en uppfattning om ungefär vad man får för den summa man hade tänkt sig. Jämför olika hotell i den prisklassen, och kollar upp dem på Tripadvisor (med en nypa salt, såklart, vissa gillar att klaga). Då ser man så småningom vad som verkar rimligt och om just det här hotellet verkar vara en bra deal eller inte.

    Och som Chicita säger, glöm inte att ta med i beräkningarna vilken rumstyp priset gäller. De rum de helst visar bilder på brukar kosta lite mer än standard, om man säger så.

Svar på tråden Skulle ni betala 25 000 för en "vanlig" resa?