• Sparkle

    Jag har varit på fler bröllop med fika och mingel efter vigseln och sen middag för de närmaste. Det har varit väldigt trevigt och ingen har tagit illa upp. Men i våra kretsar är det väldigt vanligt att göra så så det gör kanske att ingen reflekterar över det heller. Vi kommer också ha mingelfika efter vigseln och sen middag för de närmaste och när jag hört mig för bland vänner så tycker de bara att det är en bra och trevlig idé.


    Jag har däremot aldrig varit på något sittande med placering och det känns kanske lite väl. Man har ofta inte väldigt mycket tid utan kanske bara 1-2 timmar. Då känns det trevligt att hinna mingla runt och prata med både brudpar, deras familj, vänner och inte sitta ner fast med några få. Sen är det väl viktigt att som brudpar tänka på att faktikst mingla runt och inte fastna med de som ändå ska på middagen sen.


    Lycka till!

  • Sparkle

    Jag tror absolut att det låter som en bra idé. Det behöver inte alls verka snålt att bli bjuden på bara vigsel + mingel. Men däremot kanske man ska försöka att inte få det att låta som det är en fullstor bröllopsmiddag de blir bjudna på. Och man får kanske räkna med att det blir ett större bortfall bland gästerna än om de skulle varit bjudna hela kvällen eftersom man kanske inte prioriterar att åka långt och eventuellt övernatta.


    De bröllop jag varit på där det varit mingel med fika efteråt är de som kommer på bara vigseln/minglet inbjudna till vigseln, och då inte särskilt formellt, på så sätt blir det ju någonting positivt att det även blir fika och umgänge efteråt och att det inte bara är slut när man kliver ur kyrkan, som det varit på de vigslar jag gått på utan fika efter.


    Som gäst på hela bröllopet och middagen/festen är det trevligt att umgås lite en stund med fika efter vigseln, det brukar ändå stannas upp lite när alla ska krama/gratta/fota utanför kyrkan, då kan man ju passa på att ta en bulle/snitt/eller vad det än må vara. Det känns också som att man blir hungrig eftersom det ofta blivit att man ätit lunch väldigt tidigt, dröjer middagen då är det ju trevligt med nåt litet i magen för de gäster som stannar också.

Svar på tråden Uppdelade festligheter?