• Annamolly

    Uppdelade festligheter?

    Jag var pa ett liknande brollop nyligen dar jag var bjuden pa 'hela' festen. Vi var med i kyrkan, sedan var det middag med tal. Efter det var det dans och drinkar. Framat kvallen borjade det droppa in lite nytt folk, uppenbarligen hade dom bjudit nagra bara till dans. Vid den tiden bjods alla pa plockmat och snacks, sa de som kom sist blev ocksa bjudna pa nagot. Jag tycker att det funkade OK men jag tyckte det var lite jobbigt nar jag rakade namna att jag hade varit med pa middagen och nagra av de andra verkade undra varfor dom inte hade det. Sa jag tycker det blir lite val uppenbar indelning i "viktiga" och "mindre viktiga" gaster, vilket jag inte tycker ar specielt trevligt eller gastvanligt.

    For ovrigt tycker jag anda att detta upplagget ar battre an att man bjuder in folk till mingel innan, och sedan maste dom ga hem medan dom andra stannar och ater middag. Hur sager man till halften av gasterna att ga hem? Eller skriver man i inbjudan "ni ar valkomna fram till klockan 6"? Nej, det kan jag inte fatta. Jag skulle faktiskt kanna mig illa behandlad om nagon gjorde sa. Sa skulle man val aldrig gora om man bjod hem folk, gora skillnad pa gasterna. Jag tycker det ar konstigt att man gor sa pa ett brollop. 


    2013.06.22 Samos, Grekland
  • Annamolly
    SaMa14 skrev 2013-10-08 09:45:35 följande:
    Borde inte gästerna som bjuds på vigsel och mingel (där det givetvis kommer vara väl tilltaget med förtäring) uppskatta detta mer än att de inte blir bjudna alls?

    Tickelitack! 
    Inte sakert. Det ar lite som att nagon bjuder hem ett gang vanner pa middag, fast halva gangen far bara fika. Da kanske man hellre hade gatt pa fika en annan dag, utan att det blev en sadan indelning. Fast det ar klart, det ar ju inte exakt samma eftersom det ju finns de som gor sahar med brollop. 

    Jag tror du har fatt ganska bra svar i och med att det ar delade asikter. Antagligen kommer det att vara likadant med dina gaster. Fragan ar val om man vill ta risken att nagra gaster blir valdigt forolampade. Det spelar egentlig ingen roll hur mycket du resonerar med dig sjalv eller oss. Om det hander, sa kommer du nog inte att fa chansen att forklara for den personen. Dom blir nog sura i tysthet. 
    2013.06.22 Samos, Grekland
Svar på tråden Uppdelade festligheter?