• Aniara4

    Hur känns en skilsmässa?

    Anonym (Orolig) skrev 2013-10-09 23:29:36 följande:
    Men just nu har vi en del problem som jag inte vill nämna här.
    Och då tänkte jag att BRÖLLOP! är vår RÄDDNING!

    Jag har varit "naiv" som kanske trott att äktenskapet blir bra och fixar sig när man gift sig. Kärleken kommer med "bröllopet".
    Nej, bröllop kommer inte att bli er räddning. Du är knappast den första som har tänkt så, att man kan förändra en småtrist relation med en riktigt stor och romantisk gest, men det funkar inte. En bekant som tänkte så ville skiljas efter en månad...

    Det som ger ett bröllop den starka känslomässiga laddningen är inte hur maffig klänning man har eller hur många gäster det är, det är tanken på äktenskapet och att från och med nu gör vi den här livsresan tillsammans. Det är innehållet i gesten, inte gesten i sig.

    En stor fest kommer inte att fixa relationen, men den kan vara ett sätt att fira att man har fixat sin relation. Att fixa sin relation gör man genom att identifiera vad det är som gör att man inte känner sig riktigt lycklig tillsammans, och på olika sätt arbeta för att lösa problemen. Lyckas man inte reda ut det själva tar man hjälp av proffs, familjerådgivning t.ex. Skulle det vara så att problemet är helt vanlig slentrian, att förälskelsefasen är över och vardagen inte känns spännande kanske man behöver arbeta med sina egna förväntningar och att acceptera att livet och kärleken inte alltid kommer att vara en romantisk dröm. Men om känslorna har svalnat på ett mer fundamentalt plan får man fundera på sätt att väcka dem igen, eller i värsta fall fundera på att gå vidare. Inte sällan är det ju så att man känner sig mindre kär om det finns problem eller svårigheter som skaver på samhörigheten, inte egentligen för att man inte älskar sin partner längre.

    Så gift er inte nu. Sätt er istället ner och försök sätta ord på vad det är ni känner saknas, vad ni ville uppnå för förändring med ett bröllop och vad det finns för andra sätt att uppnå det. Sen om och när ni lyckas, när ni känner att den här relationen verkligen är något ni vill satsa på och arbeta för resten av era liv, DÅ kan ni ställa till med stor fest för att fira beslutet!

    Och du går inte miste om ditt livs fest bara för att ni inte gör det nu. Ni kanske gifter er senare, eller så kommer ni fram till att det är dags att gå vidare, sen kanske du träffar någon annan som du verkligen vill leva med 100% och har festen då. Det är bättre att du gifter dig helhjärtat och strålande lycklig när du är 50, än att du gör det tveksamt och halvhjärtat i ett försök att lösa ett problem som inte kommer att lösas på det sättet.
Svar på tråden Hur känns en skilsmässa?