Inlägg från: Anonym (chaufför) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chaufför)

    Den som skjutsar runt..

    Jag vill inte verka bitter men jag blir lite trött.
    I mina vänrelationer slutar det alltid med att jag alltid ställer upp med att skjutsa runt och ja, det slutar med att mina andra vänner aldrig kör och det alltid är jag. Jag får dessutom sällan eller aldrig bensinpengar för besväret.

    Jag tycker det är helt ok att köra, det gör jag gärna. Vet hur det är och har sjlv varit i den sitsen där det uppskattas (brukade dock alltid betala en 20 eller vad jag hade i småmynt för besväret).

    Hade en kompis i somras som verkligen utnyttjade det här till den grad att när det var hennes tur att köra så skulle hon istället åka med en annan (vi skulle till en annan stad) och i sista sekund så bad hon mig komma och hämta henne (1-2mils omväg) för hon inte skulle åka med den andra ändå. Och det är ALDRIG så att hon kan köra till mig och ställa bilen fastän jag bor mot den stora vägen ut ur samhället och hon på typ andra sidan av samhället. 

    Ska iväg ikväll och är skadad så kan inte ta mig gåendes eller cyklandes. Bad då min kompis som också skulle dit om skjuts då hennes man skulle köra henne, men det gick inte för sig. Tillslut bestämde jag mig för att köra själv, eftersom bussar går så dåligt, och då skriver hon "men då kan du komma och hämta mig så slipper han köra?".

    Egentligen ville jag bara bli jättesur och bara "nej, det går inte" men jag bara "okej, jag kommer". 

    Hur ska man hinta om att jag känner mig lite utnyttjad och ledsen över att det alltid slutar med att jag kör alla runtkomkring. Vet att jag är väldigt snäll och givmild och sällan bryr mig, tills denna grad, då det inte ställs upp tillbaka.

    Är det ens överhuvudtaget okej för mig att känna mig upprörd och lite utnyttjad av detta eller överreagerar jag?  

  • Svar på tråden Den som skjutsar runt..
  • Anonym (chaufför)

    Nej!
     Det är ju just det som är problemet!

    Jag tycker om att vara generös och att ge. Men jag förväntar ju mig att få tillbaka och det är just i den stund när jag märker att kompisar inte ger tillbaka som det gör mig så arg.

    Hennes anledning till att jag inte kunde få skjuts av hennes man var att han kanske skulle ut sen och då skulle han ändå inte köra hem. Men. Då hade jag ju bara behövt ta buss ena vägen liksom. Och det var inte 100% att han ska ut.

    Det som stör mig mest, som jag glömde lägga till, är att jag berättade om det som hände i somras för den här kompisen, och hon bara "alltså, så gör man inte. så skulle jag aldrig göra." Och sen gör hon samma sak.  

  • Anonym (chaufför)

    Ja.
    Alltså.
    Det är en idé att dra upp det på det sättet.
    Men det svåra är att skulle hon säga "men du tycker väl inte jag är sån?" Så skulla jag börja vrida på mig och bara njaaae. Jag är så konflikträdd.  

    Det sura är att personerna som gör det här ofta funkar normalt med andra men det är något med mig som gör att folk tycker det är okej att sätta sig på mig. Skrikandes 
    Det gör mig lite arg och irriterad. Hur ska man vara snäll, inte bitchig men ändå så pass att man inte alltid blir uttnyttjad på detta sätt. (Gäller på andra plan och inte bara när det gäller att köra bil. Har stött på de mest egensinniga vännerna genom åren som jag tillslut inte orkat med. En av dem parade ihop mig och min sambo, för att sedan bli så svartsjuk att hon gjorde allt för att få oss att göra slut så hon kunde få honom "tillbaka" (de har aldrig varit tillsammans men hon insåg väl då att han var ett kap då..)).  

  • Anonym (chaufför)
    Josiie100401 skrev 2013-10-05 15:13:14 följande:
    Jag hade en kompis som jag alltid fick fixa skjuts till... hon hade inget körkort men tog förgivet att jag alltid skulle köra. Hon gav aldrig bensinpengar eller ngt som tack. Vet dessutom en gång när hon och hennes kille va ute och min sambo lovat att hämta. Först ringer hon och vill åka hem direkt. Så han pkte 3 1/2 mil enkel väg för att hämta henne. Precis när han kommer innan för dörren så ringer hennes kille och vill hem... detta plus att hon va en energi tjuv fick mig att till slut säga tack och hej! Men då hade hon även hunnit stöta på min kille... så säg ifrån för detta är fan inte ok! Tyvärr finns de såna här människor lite överallt. ..
    Det är samma här!
    Hon har inget körkort och jag kör gärna.. men då kan man iaf slänga till en 20 lite då och då ELLER så att hennes man kan köra förbi där jag bor, lika stor omväg som om jag ska svänga förbi dem, så det blir "lika". Hade hon på annat sätt bjussat tillbaka, hade det också varit fine. Men nu är det inte så. Well. Får ge henne en chans ikväll att slänga in en 20 innan jag drar upp något. 
  • Anonym (chaufför)

    Jaha.
    Så skjutsade jag henne dit, kom till deras lägenhet och hämtade. Sen var vi på tjejkvällen. Sen ringer hennes man och är utanför och kommer och hämtar henne. GUD vad arg jag blev. Sa tom det till den andra (vi hade fb-konvo om tjejkvällen så hon visste att hon sagt han inte kunde köra) som vi var hos att jag faktiskt blev besviken. Ska nog fråga henne nästa gång vi ses, (svårt att ta det inför andra) och bara; har din man något emot mig eftersom han inte kunde köra hem mig men kom och hämtade dig?
    För blev riktigt ledsen.
    Inte erbjöd hon några pengar eller något.
    Sån tur var höll den andra med om att det var dåligt och att hon förstod jag blev ledsen!

    (Hoppas nu inte hon hänger på BT för det är ju en rätt specifik grej.. :S Fast. Då hoppas jag hon känner sig skyldig iofs.) 

  • Anonym (chaufför)

    Absolut är det så att man kan betala med annat. Men just att köra tycker jag kräver en viss koncentration och ett visst ansvar som den personen inte vet. Det handlar oftast inte heller bara om bensinpengar. Att ha bil DYRT. Det är försäkringar hit och dit. Allt ska funka. Service och dylikt. Det var som hon i somras som inte körde någon gång utan utnyttjade mig. I bilen till Stockholm (som tar c:a 4-5) sitter hon och skryter om att hennes bil inte har rullat så långt och att det är väldigt bra med tanke på årsmodell. Där sa jag till att hon inte bara fick för bensinpengarna utan jag körde med 18kr/milenuträkning och drog av lite för att min drar väldigt lite bensin. Men då tyckte hon jag var snål. Men när man sitter och skryter om det..det är klart att hennes bil gått lite... det är ju alltid jag som får köra de långa sträckorna.. Morr. 

    Hursom. Jag tror inte hon fattar alla kostnader runt om och faktum att det tar koncentration osv att köra och det är lite det som kör mig. Visst, det kostar inte så mycket extra att köra och hämta någon men det kostar. Och sträckan kostar i sig. Sitter jag själv i bilen betalar jag ju det men är man två kan man ju lika gärna dela på det även om jag ändå skulle betala det själv.. 

    Tyckte det kändes skönt iaf att den andra tjejen också tyckte det var konstigt beteende! Det lättade lite. Så jag ska ta upp det med henne, om inte förr så nästa gång hon ber om skjuts. Typ att "Jag kör gärna ibland men blev faktiskt besviken sist när din man inte kunde köra oss hem för att han skulle dricka, att jag tillslut bestämmer mig för att köra själv eftersom jag inte vill styras av bussarna när jag ska hem och att du då ber om skjuts och att din man sen hämtar dig ändå. Jag blev faktiskt ledsen och räknar med att mina vänner ska ställa upp likadant för mig såsom jag ställer upp för dem." Typ.  

Svar på tråden Den som skjutsar runt..