Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    "Är du gravid?"

    Hej. Varför är de så och otrevligt att fråga det ? Nu är jag inte gravid och har inte varit de heller . Men jag förstår inte riktigt varför de är så känsligt . Nu var du ju dessutom gravid , så då var de väl inte så konstigt att dem frågade ?

  • Sara1991
    BeatrixKiddo skrev 2013-09-24 21:43:30 följande:

    Ibland om jag är osäker på om en fråga är okänslig brukar jag försöka tänka mig vilka svar jag skulle kunna få om den jag frågar var helt uppriktig. Här är några svar på gravidfrågan:


    Nej, jag är bara fet.


    Nej, jag kan inte få barn. Min stora sorg i livet.


    Ja, men jag har bokat tid för abort.


    Ja, i åttonde veckan! Eftersom jag haft flera missfall tidigare ville vi vänta med att tala om det. Men du kom på oss din lurifax!


    Kan du nu se varför det är olämpligt att fråga om någon är gravid?


    Hej :)


    Ska börja med att säga att jag personligen aldrig skulle ställa en sådan fråga, om det inte var en person som jag kände väldigt väl . Och jag förstår att de kan vara känsligt, så skulle därför inte fråga någon främmande om detta. Är bara lite fascinerad över att detta med graviditet är så väldigt mycket känsligare än andra frågor. Så jag är bara lite undrandes.


    De finns ju massa frågor som det skulle kunna ligga någonting känsligt bakom. De kan ju vara så att jag förlorat mitt jobb, gjort slut med min pojkvän , någon närstående dött osv . Och då skulle de ju vara väldigt jobbigt att någon frågade hur de går på jobbet eller liknande.


     


    Men jag förstår hur ni menar alltihopa och håller med om att de är känsligt och att man ska vara försiktig. :)


     


     

Svar på tråden "Är du gravid?"