Inlägg från: cutefjant |Visa alla inlägg
  • cutefjant

    levande ljus i kyrkan

    Hej

    Jag undrar om det är någon mer som endast haft levande ljus i kyrkan under vigseln och släkt ner allt elektriskt för att få en romantisk och mysig stämning inne i kyrkan?

    Nu ska vi gifta oss i slutet på Augusti så det kanske inte fungerar i praktiken då det är ljust ute 15:30.

    Någon som har gjort eller funderar på samma sak?

  • Svar på tråden levande ljus i kyrkan
  • cutefjant

    Får helt enkelt undersöka detta vidare! Alltid bra med input av alla på BT alltid lika kul och se att man inte är själv att bli liiite för peppad inför den stora dagen :D

  • cutefjant
    Jghkvgjnv skrev 2013-09-21 12:55:48 följande:
    Oj jag läste nog för snabbt där! Vi hade inte enbart levande ljus! Vi hade dämpad belysning OCH levande ljus :)
    En mix av båda låter lockande :)
  • cutefjant
    passionsblomman skrev 2013-09-23 12:24:02 följande:
    Det är det praktiska som kan sätta käppar i hjulet. Kyrkvaktmästaren(inte prästen) ska ha tid och lust och väl helst få extra betalt för det ganska tidsödande arbetet att fylla kyrkan med ljus (om man nu tänkt sig massor av dem). Stora ljuskronor som behöver sänkas ner, alla ljus som sedan ska tändas och så efter vigseln släckas och tas bort. Det är den grejen man behöver kolla upp med personalen i kyrkan. Är det fler vigslar än ens egen hinns det antagligen inte.

    Ett tips från mig till er som precis som jag gillar ljus, är att ni ordnar med de små korta ljusen av typen julgrans-eller Birgittaljus så att alla gäster kan få tända varsitt för er i den ljusglob som vanligen finns i kyrkan. Det brukar finnas ljus framlagda men de brukar kosta några kronor-kanske kunde ni som brudpar lägga någon hundring i den kollektbössan, så kan alla fritt tända ljus sedan. Det kommer att se vackert ut med alla de ljusen oavsett hur många ljus ni för övrigt tänder.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    tack :) kul med lite nya ideér !!
Svar på tråden levande ljus i kyrkan