• Chicita

    Mamma vill inte delta vid vigseln eftersom den är i Svenska kyrkan

    Det kan nog komma en hel del "din mamma är dum, om hon inte vill göra som du vill så har hon inget där att göra" - svar misstänker jag.

    Men jag skulle nog helt enkelt accepterat att det är så hon vill ha det. Hon vill inte sätta sin fot i kyrkan och behöva lyssna på "prästens dravel" (antar jag att hon tycker).

    Fundera över vad som är viktigast för dig.
    Att din mamma är där och ser dig bli gift, eller att hon finns där och delar din dag i stort - även om hon inte delar just det ögonblicket.

    Jag räknar mig också till agnostikerna.
    Men vi valde ändå ett kyrkobröllop för att jag älskar stämningen i kyrkan.
    Jag valde att se ordet Gud som ett annat namn för kärleken helt enkelt. För det var en dag som firades i kärlekens tecken...

    Kan din mamma försöka se det så?
    Om hon inte kan - så kan hon inte. Och då ska du inte tvinga henne.
    Men tala om att det är helt ok att inte tro på Gud och ändå vara med för att fira er kärleksdag och se er bli man och fru. Det är ok att inte delta i psalmsångerna, och det är ok att tycka att prästen "snackar skit". Men det är kärleken ni firar i slutänden.
    Ni är inte där för att bekräfta att Gud finns på något sätt. Och det kanske kan räknas som "ett nödvändigt ont". Lite som när man måste dra bort ett plåster liksom... Det irriterar och gör ont ett tag, men när det är över så är det skönt att ha det gjort på ett bra sätt Flört 

Svar på tråden Mamma vill inte delta vid vigseln eftersom den är i Svenska kyrkan