Inlägg från: Sheltiegirl |Visa alla inlägg
  • Sheltiegirl

    Tjejkompis som best man? Hur gör man?

    Min blivande man har nästan enbart tjejkompisar och hans absolut bästa vän är en tjej. Än så länge har han 2 marshalkar (männ)till vårt bröllop och han vill även fråga sin tjejkompis, Elin,  om hon vill vara hans Bestman. Är det något annat par som har haft en tjej som bestman? För mig är det inga problem alls, jag tycker att han ska ha dem han värkligen vill ha med, oavsett om de är män eller kvinnor.

    Det jag funderar på är mest hur ser det ut att jag har 3 tjejer på min sida om min man har 2 män och 1 tjej på sin sida? Hur gör man med kläder? Jag har funderat på att alla mina tärnor ska ha samma klänning men olika färger, (färgtema rött, orange, gult med inslag av vitt och ljusgrönt) ska då även Elin ha en färgglad klänning ex ljusgrön eller svart om övriga marshalkar är svartklädda?  En svart klänning borde passa in bäst på hennes "position" men vet inte om det känns rätt med helsvart på ett färgglatt bröllop..

    Och blommor, ska hon ha en croasage (stavning) eller en handbukett som mina tärnor?

    uscha jag vet inte vad jag själv tycker, allra hellst hade jag velat se bilder på andra som haft det likadant. Hur hade ni gjort med kläder och blommor?

  • Svar på tråden Tjejkompis som best man? Hur gör man?
  • Sheltiegirl

    Ok jag visste inte vilken benämning jag skulle använda, heter det förste marshalk för den som står närmast och håller ringen ex?


    daniiel skrev 2013-09-17 17:22:32 följande:
    För det andra så gör ni precis som ni vill med det andra :) Hur vill hon vara klädd? Vad tycker ni blir finast? Vill hon hålla i en bukett?

    Om det hade varit upp till mig, så hade jag nog klätt henne i stil med tärnorna och gett henne en bukett, men det är jag det :P
    Hon är sån att skulle vi be henne komma i kostym skulle hon göra det, och min blivande är väldigt tafatt på detta området så gissar att det kommer bli jag som får välja (i samråd med tärnorna och Elin såklart) därför ville jag veta hur ni skulle valt om valet var helt o hållet upp till er.
  • Sheltiegirl

    Tack för alla svar!

    Jag tycker inte personligen om kvinnokavaj stilen, känns så hiskeligt stelt och strikt. Jag tror att en svart klänning, likadan som tärnornas plus handbukett eller handleds corsage känns bäst, får se om Elin håller med mig ifall hon vill vara vår tärna/marshalk.

    Tycker om din syn på saken Daniiel, hur ska hon annars presentera sig för andra gäster, blir knäppt om hon säger att hon är marshalk. Är nog bäst om hon är en tärna hon med fast inte min tärna

    Vad tror ni om min tanke om färger? jag älskar färgglatt så jag hade tänkt att mina tärnor ska ha samma modell på klänningen (troligen golvlång efter önskemål från min syster som är en av tärnorna) men varsin färg, röd, orange och gul, vad tror ni? Min blivandes tärna skulle isf ha en likadan svart eller ljusgrön, svart för att matcha marshalkerna eller ljusgrönt för att det ingår i vårt färgtema, främst i blommorna.

    Vet inte om länken fungerar men detta är färgerna jag har att välja på.
    www.jenjenhouse.com/about/help.php&type=color&cat_id=7&is_accessory=0#chiffon1

  • Sheltiegirl
    sommar2014 skrev 2013-09-18 12:29:58 följande:
    .Svart är i Sverige en ovanlig färg för kvinnor på bröllop, kanske grönt passar bättre då? Tycker det låter fint att markera att hon är brudgummens tärna genom att hon har en handledsbukett, eller så kör hon samma sorts bukett som de övriga tärnorna.
    Jo sant men jag tänkte att vissa brudar väljer att ha svart klänning, inte så värst vanligt men det förekommer ju, så vfr inte en tärna. men kan nog vara fint med grönt också, måste se till att det gröna går igenom på blommorna bara eftersom det inte är på samma färgskala som de andra tärnornas.

    kanske lite överdrivet att hon ska ha svart, hm är det någon som vet vart man kan hitta bilder på när det står någon tärna på mannens sida?
  • Sheltiegirl
    a ring on my finger skrev 2013-09-18 14:09:03 följande:
    Roligt att ni går ifrån det klassiska och tänker mer på att det blir rätt person för jobbet! Glad
    Klassiskt har aldrig varit min grej Tungan ute

    Ni missar en sak med färgerna flera av er, "mina" tärnor ska ha röd, orange & gul klänning troligen och "min blivandes" tärna ska ha svart eller grön beroende på om hon ska smälta in bland marshalkarna eller vara mer lik mina 3 tärnor fast endå med tydlig markering att hon är hans tärna. oavsett färg blir det samma modell som övriga tärnor.

    jag diskuterade alternativet att alla mina 3 har ex gul klänning men mer orange, rött & grönt i buketten men hon tyckte att 3 olika färger på klänningarna skulle vara snyggare och mer mig Glad
  • Sheltiegirl
    ThereseV skrev 2013-09-18 13:30:55 följande:
    Så hade faktiskt vi nu när jag tänker efter, fast det var en av marskalkerna som var mest "min":) 
    Det blev mer som att vi delade upp män och kvinnor istället för "mina" på min sida och hans på den andra.  
    Min bliviande vill att vi ska ha lika många på var sida så alla tärnor på en sida och alla marshalkar på en sida fungerar tyvärr inte då vi båda har mest tjejvänner.
  • Sheltiegirl
    daniiel skrev 2013-09-18 15:21:47 följande:
    Jag tycker det lät fint att låta henne, den kvinnliga marskalken, ha en ljusgrön (sage) klänning. Kanske de manliga marskalkerna kan ha ljusgröna slipsar? Och den kvinnliga svart band i midjan, för att knyta ihop det lite mer med dom manliga.

    Vilka färger hade du tänkt till dina tärnor? Är det "daffodil", "orange" och "red"? Visst var det chiffongtygerna du kikar på?
    Smart med ett svart band, och ja jag tycker dom ska ha färg på slipsarna, är nog snyggast med Sage till svart & vitt jämfört med röd-gula skalan.

    Har nog inte skrivit chiffong men det stämmer, hur visste du det? Glad Ja precis, Daffodil, Orange & Red. Tror ni att de passar ihop, är rädd att Daffodil är mkt svagare än de andra 2 i kulören?
  • Sheltiegirl

    Jag tittade på Watermelon också men är rädd att den orange då blir ensam om att vara stark i färgen och det skulle inte vara lika fint.

    Min bukett kommer vara röd, orange & gul plus ljusgrön & kanske lite vitt för att inte den ska se ut som att den brinner, färgtemat utgår ifrån buketten men de dominerande färgerna kommer vara röd, orange & gul.

    En tanke för att dämpa den röda och orange klänningarna lite så kan man kanske utesluta klänningens egna färg i buketten och bara använda de andra, alla tärnor ska ha en liten variant av min bukett, alltså skulle den som bär röd klänning ha en bukett helt utan rött = med en ljusare bukett som bryter av det starka klänningen. Kanske även minska ner mängden orange samtidigt, så att den med orange klänning har utan orange och bara lite rött. vad tror ni? Glad

    Jag bokstavligen älskar färger och lite annurlunda ideer så om detta är ovanligt blir jag bara glad hihi.

  • Sheltiegirl
    daniiel skrev 2013-09-18 16:39:49 följande:
    Jag håller dock litegrann med om att dom kanske ska ha likadana buketter? Eftersom det är olika färger på klänningarna, så är det redan.. inte rörigt, men mkt färg, och med olika buketter blir det ännu mer.. olika.
    Med tanke på hur lika det kommer vara ändå på motsatt sida, alltså marskalkerna, då det där kommer gå i grönt och svart, så tror jag att det nästan kan komma att se ut som två sidor från två olika bröllop..

    Haha nu är ju jag sån som person som tycker om det lite mer enhetliga och det är ju inte alla som gör det...
    Hm jag vet inte om jag håller med er om att det blir för mycket, jag tror att det kan matta ner den röda och orange samt piffa upp det gula och gröna. Det kommer vara grönt i alla 4 buketter isf. helheten av varje person blir mer lik varandra då tror jag. Marshalkarna kommer ha röd, orange, gula corsager så de ska absolut inte bli "gröna & röda sidan"

    Skulle elin ha en svart klänning skulle uppdelningen bli mkt mindre och det skulle bli lättare att passa ihop färgerna på alla när man inte blir så beroende av det gröna.
  • Sheltiegirl

    har börjat fundera på om min blivande inte ska ha svart klädsel utan ljusare, ex sandfärgat eller ljusgrå. Då blir det nog den ljusgröna klänningen till Elin. det är så svårt med allas kläder som ska passas ihop!

  • Sheltiegirl
    Vichy skrev 2013-10-02 19:15:03 följande:
    När jag tittar på färgerna så tycker jag att brevid varandra ser röd och orange väldigt staka ut jämfört med dom andra, men watermelon tar liksom ut det starka ur den oranga istället...

    Så jag tycker det ser mer enheltligt ut med watermelon, daffodil, orange och sage... 
    tack det var en riktigt bra iaktagelse ni har övertygat mig om att watermelon är bättre än röd blir ev beige och vitt på marshalkarna och då har alla samma färgstyrka, vore toppen!
Svar på tråden Tjejkompis som best man? Hur gör man?