Svar på tråden Mina bästa spartips!
 • Tor 23 jan 2014 10:45
  8453 visningar
  24 svar
  Inlägg från Kalejdoskop Visa alla inlägg
  24
  8453

  Mina bästa spartips!

  Ett annat tips är att göra lite pyssel själv. Jag har tex vikt små boxar (med lite hjälp, 50 st tar sin tid att pilla ihop..) som bröllopsgåva och placeringskort i ett, stolsdekorationer i form av pappershjärtan och inbjudningar. Enda vi betalt för är papper, lite band och en hel del slit :P gästbokslåda gjordes av gamla skokartong, färg och glitter. Dessutom galet roligt för en pysseltokig ;)

 • Mån 10 feb 2014 11:12
  #10

  Hur har ni andra gjort med personal? Vi kommer ha buffé men kommer ha iallafall en person som plockar in disk och sådär, tråkigt för familjen att göra det på bröllopsdagen kanske. Mamma är inne på att vi ska ha två personal, men jag ser bara sedlar som flaxar iväg..

 • Mån 10 feb 2014 11:35
  #12
  lk09nni skrev 2014-02-10 11:23:21 följande:
  Det är inte helt genomtänkt ännu faktiskt. Hoppas på att kunna betala någon tonåring i grannskapet en femhundring eller så för att plocka undan i någon timme, eftersom vi inte ska ha servering behöver det ju inte vara värsta grejen. Jag jobbade själv extra på bröllop när jag var i tonåren och tyckte det var jättekul så hoppas att någon annan är lika sugen!
  Ja, det är väl tanken här också. Dock är det ingen tonåring utan en gammal klasskompis från gymnasiet som mamma fått tag i, men förhoppningsvis vill hon inte ha någon gigantisk summa för jobbet! Hur många gäster har ni? Vi kommer ha runt 40-45 gäster och personligen tycker jag att det räcker med en personal.
 • Mån 10 feb 2014 11:52
  #14
  lk09nni skrev 2014-02-10 11:39:40 följande:
  Vi ska ha 60-70 gäster och funderar på två-tre personal, helst några som känner varandra så att det blir en rolig kväll för dem också. Jag tänker att det kanske inte behöver bli mycket dyrare med fler, om det innebär att de inte måste jobba lika många timmar, själva kan ha kul och inte behöver stressa lika mycket, men det hänger ju lite på hur mycket arbete det faktiskt blir. 
  Ah ok. Du har helt klart en poäng där. Får nog tänka om lite..!
 • Tis 18 feb 2014 19:46
  #20

  Vad är oddsen för att man klarar att göra buffén själv, då vi tänkt potatisgratäng, rostbiff, sallad, bröd? Eventuellt var vi inne på en förrätt som blir västerbottenspaj isåfall, då gjorda i långpanna och utstansade till rundlar, med tillbehör. Det blir jag, fästmannen och antagligen min mamma som kommer lägga ner arbete på detta.

 • Ons 19 feb 2014 10:03
  #22
  Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-02-18 20:27:50 följande:
  beror väl på hur stort bröllop ni har o vad som ska göras dagen före? 

  Bröd kan ni baka långt i förväg och frysa ner.

  Paj kan ni göra 1-2 dagar i förväg - vem ser till att dom stansas ut och hamnar på brickor? Vem har tiden snarare.... ?
  Tillbehören ska mecklas ihop och ställas ut.

  Rostbiff -ska den köpas färdig eller gör ni stora köttbitar själva i ugn?   Bara en rostbiff man gör själv tar ju 2 timmar i ugn ca....  det blir många timmar om ni ska göra kött så det räcker...  

  potatisgratäng kan göras dagen före och kylas ner

  sallad kan också göras dagen före.

   

  Det är till ca 35 vuxna och kanske 5-6 barn. Ja, vi tänkte ju göra det mesta dagen före, sedan kommer vi ha två personal som sätter ihop, ställer fram osv. Vi funderar dock på att hoppa förrätten och göra ett tilltugg istället, då det kommer bli en del mingeltid innan middagen och folk säkert hinner bli småhungriga. Enda problemet är kylplats i lokalen, den är inte stor.. men vi måste ju lösa det på nåt sätt! Tack för svaret :)  
Svar på tråden Mina bästa spartips!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...