• Vichy

    Moussetårta! dela gärna bilder...

    Någon här som haft eller ska servera moussetårta på sitt bröllop?

    Jag är ingen tårtfantast så jag tycker det blir för sött med massa grädde, fyllningar, tårbotten och marsipan eller sugarpaste. Jag ville nästan hoppa över tårtan till vårat bröllop, men min m2b älskar tårta och verkligen att vi ska ha det. Därför funderar jag på om vi skulle ha nån form av moussetårta istället.
    Har ätit det ett par gånger och så länge det har varit fräsha smaker så har jag faktiskt tyckt om det.
    Får isof också bli nånform av kladdkaka eller brownie som botten....

    Sen älskar jag frukt och bär så jag skulle ju vilja överrösa hela tårtan med det på nått snyggt sätt...

    Någon som har lite inspirations bilder från sitt eget bröllop eller från sin planering att dela med sig av? Stil? Smaker? med mera!

    Vore jättekul att se! 

  • Svar på tråden Moussetårta! dela gärna bilder...
  • Madeleine176

    Hallon och Passionsfruktsmousse tårta! Mycket god och allt gick åt. Beställde 70bitar till de 60st gäster vi hade. plus att två hade "egen" laktosfri variant.


  • Tessla

    Vi hade chokladmousse tårta...gudomlig.
    brownibotten med ett lager av mossade hallon sedan ett lager riktig fyllig chokladousse och lite halloncoulie på det ... Bästa mousse jag ngn sin ätit ..våra gäster var lyriska:) 
    Vi valde att inte ha choklad runt om, det var enklare för konditorna samt att vi vill inte ha det så överpampigt :) 


  • Vichy

    Jag gillar det lite pampiga i det, kanske man kan pamps till det lite extra med nån mönster i choklads.. ;) Lite seriös är jag! Men jag tror chokland kan vara bra runt om man vill ha den där skål-effekten jag funderar på för fruk och bär dekorationer... Men smaker då, vad kan vara gott förutom chokland och hallon?

  • Koyal

    Vi har också valt mousse i vår tårta! Det blir en tårta med mjölkchokladmousse med limeinteriör på tunn kokosmarängbotten.

  • Ninjara

    Jag jobbar som konditor och den godaste moussen jag gjort var en med en mandelbotten, hjortronkompott och champagnemousse. Champagnemousse är inte sött och därför perfekt att kombinera med annat. Den blir lite gulvit i färgen och sedan kan man dekorera på valfritt sätt. Jordgubbar är så klart en perfekt kombination.

  • Pralin

    Moussetårtor är super bra alternativ. Är konditor och gör mycket moussetårtor. Hoppas bilden kom med. Favorit är kladdkakebotten, mörkchokladmousse och passionsmousse. Massa färsk frukt på. Dekorativt och fräscht! Hallon lakrits väldigt gott som tryffel emellan som kan bryta av om man vill. Finns ju hur många varianter som helt. Lycka till i jakten på just din tårta!

  • Vichy
    Ninjara skrev 2013-09-11 17:44:37 följande:
    Jag jobbar som konditor och den godaste moussen jag gjort var en med en mandelbotten, hjortronkompott och champagnemousse. Champagnemousse är inte sött och därför perfekt att kombinera med annat. Den blir lite gulvit i färgen och sedan kan man dekorera på valfritt sätt. Jordgubbar är så klart en perfekt kombination.
    Vad är mandelbotten för något? 
    Kanske är en dum fråga, men det är ingen alkohol i chamagnemoussen eller? Har alltid tyckt champagne låter så fint och gott men dricker inte alkohol...
    Pralin skrev 2013-09-11 19:43:12 följande:
    Moussetårtor är super bra alternativ. Är konditor och gör mycket moussetårtor. Hoppas bilden kom med. Favorit är kladdkakebotten, mörkchokladmousse och passionsmousse. Massa färsk frukt på. Dekorativt och fräscht! Hallon lakrits väldigt gott som tryffel emellan som kan bryta av om man vill. Finns ju hur många varianter som helt. Lycka till i jakten på just din tårta!
     Kom tyvärr inte med någon bild! 
    Mmm, passion verkar vara en vinnare som passar till mycket! Dekorativt och fräscht, bra ordval! Precis så jag tänker mig! 
  • Ninjara
    Vichy skrev 2013-09-11 21:43:39 följande:
    Vad är mandelbotten för något? 
    Kanske är en dum fråga, men det är ingen alkohol i chamagnemoussen eller? Har alltid tyckt champagne låter så fint och gott men dricker inte alkohol...
    Pralin skrev 2013-09-11 19:43:12 följande:
    Moussetårtor är super bra alternativ. Är konditor och gör mycket moussetårtor. Hoppas bilden kom med. Favorit är kladdkakebotten, mörkchokladmousse och passionsmousse. Massa färsk frukt på. Dekorativt och fräscht! Hallon lakrits väldigt gott som tryffel emellan som kan bryta av om man vill. Finns ju hur många varianter som helt. Lycka till i jakten på just din tårta!
     Kom tyvärr inte med någon bild! 
    Mmm, passion verkar vara en vinnare som passar till mycket! Dekorativt och fräscht, bra ordval! Precis så jag tänker mig! 
    Den mandelbotten jag gjorde var en typ av sockerkake-biskvibotten med större bitar av mandel i. Då får man lite "karaktär" i botten. Det är ju alkohol i champagne men du kan ju även använda alkoholfritt mousserande vin. Vet att en del brukar säga att man kan koka alkoholhaltiga drycker så ska alkoholen försvinna men jag vet inte hur säkert det är.
Svar på tråden Moussetårta! dela gärna bilder...