• CoG

    Överreagerar jag?

    Men snälla...
    Du skriver att du inte är en snobb men det verkar ändå viktigt att du får något köpt och nytt, inte att tanken bakom det hela är viktigt.

    Fråga din blivande på vilket sätt han vill visa sin kärlek till dig, vad som är naturligt för honom...
    Det kan man fråga i ett mail till och med.
    Då han kan fundera på det och sedan berätta för dig på vilket sätt det är och då kan ju du försöka att ta till dig då han faktiskt visar sin kärlek.

    Tänk om han inte vill ha presenter av dig, utan hellre ville att du visade din kärlek till honom genom att tex tvätta hans bil lite nu och då.
    Skulle det kännas naturligt och bra för dig?
    Skulle du sluta upp med ditt sätt och bara göra det han helt vill?

    Jag vet inte om det är rätt sätt, en kompromiss kanske är bäst?

    Vem har sagt att han älskar att få massa små presenter i tid och otid han kanske blir obekväm av att lägga massa prylar på hög, då det inte är rätt sätt för honom?
    Tycker han att det är ett fantastiskt sätt att få kärlek från dig?
    Skulle han vilja att du gjorde på ett annat sätt för att det skulle kännas bättre för honom?

    Man får tänka ur bådas synvilnkel även om jag absolut förstår att du vill ha konkreta bevis för att han faktiskt älskar dig, kärlek på ett sätt som du förstår dig på.

    Min man kom hem till mig och min dotter och satte upp brandvarnare då vi varit tillsammans i några månader, det var en månadsdag och han fick blommor och ett kort av mig.
    Han såg lite generad ut och sa att det kanske inte var precis vad jag önskade mig som jag fick, och att det inte var särskilt romantiskt av honom. Men han sov bättre då han visste att vi hade brandvarnare

    Jag tyckte att det var väldigt romantiskt och kärleksfullt, ingen hade brytt sig om mig på det sättet tidigare.


    Anonym skrev 2013-09-08 14:48:26 följande:
    Självklart är kommunikation a och o i ett förhållande, vi har en god kommunikation. Dock är det nog jag som har ett hinder att jag inte vågar dra upp den här saken angående presenten. Ska nog lägga de på hyllan och ta upp de när vi ses nästa gång, då vi har distansförhållande.

    Visst man kan inte läsa varandras tankar, men man kanske borde vara mer uppmärksam när det kommer till ett förhållande. För man är två i ett förhållande och man får ge och ta. Jag kanske inte ska köpa något nu när han fyller år i höst och bara gratta honom via sms. ?...

    Visst jag håller med om att det var en fin gest av min svärmor med väskan. Dock var situationen så obekväm när jag blev erbjuden den att jag inte kunde säga att jag inte ville ha den. För det är störigt att veta när hon sedan går och köper nya prylar till sig själv och ger mig sånt som hon inte vill ha kvar. Jag är ingen snobb som är ute efter de dyraste eller finaste, men jag hade aldrig kunnat ge något begagnad till min svärmor nu som situationen är, då jag och hennes son är förlovade..Det får mig å tänka" Vaddå är jag inte värd mer än att kunna köpa en handväska lr något annat i en lindex butik??.

    Tack för tipsen=) Jag ska nog avreagera mig med att städa och gå ut och gå en lång promenad

    Kraam
  • CoG

    Om han är en sån som inte ger prylar/ presenter och du är det, då är det ju jättebra om man får förståelse för varandras olikheter och på så sätt slipper känslan av att inte vara tillräckligt mycket älskad tack vare att man inser att den andra visar det på andra sätt.

    En del tycker att deras äkta hälft säger "jag älskar dig" förlite, samtidigt som de själva använder frasen flitigt...och då kan det helt enkelt vara så att den ena säger det så ofta att den andra inte riktigt känner att det blir något tillfälle över till att säga annat än "Detsamma".

    Det är inte helt sällan som killarna är mer praktiska och hjälper till att fixa saker och visar sin kärlek på så sätt, istället för att säga ngt eller ge gåvor.
    Vet man inte det kan det ju kännas väldigt torftigt....


    Anonym skrev 2013-09-08 15:26:39 följande:
    Tack för råden, kanske kan skicka iväg ett sms med å fråga vad som är naturligt för han och hur han upplever det när han får gåvor av mig. Bästa är ju att fråga så man inte lever i ovishet:P.
  • CoG

    Jag tycker om att skriva små lappar, köpa blommor, ge massage och allt möjligt till min man.
    Han förstår att jag gör det för att vara snäll och go med honom.
    Men jag vet att han uppskattar än mer om jag bakar något gott eller överraskar honom med att dammsuga ur bilen och dammtorka i den, därför gör jag det också någon gång ibland :)


    Självklart kan man, om han inser att man är så pass olika försöka att ge den andra kärlek på det sätt den uppskattar mest.
    Men känns det väldigt främmande och krystat är det ju bra om den andre även lär sig att se vad som är gjort av kärlek.


    Lenblo skrev 2013-09-09 20:20:20 följande:
    Jag skulle se det som att man lär sig varandras olikheter för att kunna ÄNDRA på sitt sätt att visa att man älskar den andra. Lära sig att uttrycka det så att det verkligen går fram. Den som aldrig gett presenter förr får väl skriva in det i kalendern (ofta) om man får reda på att partnern vill ha det. Om han inte uppskattar presenter lär det ju finnas något annat han hellre vill ha. Målet är ju att den andra ska kännna sig älskad, inte att hen på ett teoretisk plan ska veta om att man inte är så oälskad som man känner sig.
Svar på tråden Överreagerar jag?