• marie 81

  När har ni haft era största poster att betala?

  Vi har planer på att gifta oss om knappt ett år och jag tänkte man kunde öppna ett nytt konto på banken för "öronmärkta pengar". Vi har insett att man aldrig kommer få tiotusentals kronor över till att lägga på ett bröllop så därför är det ju bättre att föra över lite varje månad. Det finns ju konton som ger högre ränta om man låser pengarna. Kan det vara lönt att göra det? Och om man låser dem, hur längre vågar man göra det? Tänker att små löpande kostnader så som inbjudningskort etc kommer vi ju betala direkt från "vanliga" kontot... Men när "brukar" man betala för lokal, mat etc??? Är det i precis anslutning till bröllopet? För om vi gifter oss tex i augusti kanske man vågar låsa pengarna till iaf juni, eller?

 • Svar på tråden När har ni haft era största poster att betala?
 • daniiel

  Fotograf, solist, tårta och såna poster betalade vi på själva bröllopsdagen. Lokalen och maten betalade vi ett par dagar efteråt. För oss var det ju lokalen och maten + dryck som var den största posten.

  Frågan är om det är värt att låsa pengarna? Hur mkt extra kan ni få ihop genom att låsa pengarna? Om det kommer andra oväntade kostnader före bröllopet, har ni någon annat sparande ni kan ta ifrån då? Då tänker jag saker som tex om bilen går sönder osv, icke bröllopsrelaterade saker alltså.


 • marie 81

  Ok men då borde det ju inte vara någon fara att låsa pengarna fram till i sommar... Det kanske inte lönar sig men tror det ändå kan vara bra så man vet att de pengarna finns där i sommar...en grej mindre att oroa sig för.

  Vi har gott om pengar sparade i fonder som vi kan sälja om tex pannan skulle krascha och vi skulle behöva punga ut 50 000 men vill inte plocka av dessa för "nöje", alltså bröllop.

 • tisa

  Du kan låsa pengarna på typ 6 mån, men jag tycker det finns bättre alternativ. Den ränta du får av att låsa pengarna på t.ex nordea är oftast lägre än den du får på andra alternativa banker. Kolla bara så banken har statlig insättningsgaranti!
  Vi sätter in pengar till bröllopet på volvofinans (helt nätbaserad bank) som ger 2,3 % avkastning och då får vi ta ut pengar närsom, ingen bidningstid. Hur smidigt som helst! Det finns flera sånna banker.
  Att binda pengarna innebär också att du inte kan sätta in lite varje månad, utan du binder en specifik summa direkt.

 • Stoxoz

  Vi fick betala en del i förväg. Tex ville fotografen ha betalt i förväg för att bokningen skulle gälla. Klänningen och ringen kostade också en del och det köptes i förväg. Den största utgiften för oss var till restaurangen, men det betalade vi några dagar efteråt.

Svar på tråden När har ni haft era största poster att betala?