• Malin91

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Sjökrogen Katrinelund, sååå mysigt. Var där på bröllopsmässa i lördags, gud så fint det är!
    Vi valde Täby kyrka och sen hålls festen på Gällersta forngård.

    Men sjökrogen.. Där köper man ett "paket" va? Med mat osv?

     

  • Malin91

    Äppelpaj: Haha ja, det kanske vi gjorde då. Jo, kan nog hålla med om att jag hade lite högre förväntningar, lite mer dukningar, lite mer blommor... Osv! :b Neaj, jag har faktiskt ingen koll på om det är någon mer mässa på gång. Hade ju varit kul! Hojta till här om du får nys om någon :)

  • Malin91

    Madeleineb: Hej och välkomen hit =D
    Jag har varit och tittat på Dylta Bruk, Gällersta forngård och Katrinelund... Så lite prisinfo har jag allt :b Haha. Dylta Bruk kostar 8500:- att hyra, och då ingår det inte porslin. Utan det kan man hyra till för en extra kostnad på 3500:-. Gällersta forngård (vi valde tillslut att ha festen där), kostar 6500:- att hyra.. Då ingår "kaffe-porslin", det kostar 20:- / person att hyra resten av porslinet.. Katrinelund har jag iofs ingen koll på vad det kostar... Vet bara att det är dyrare eftersom man då köper ett paket, med mat osv.

    Åh mässa på slottet, det ska jag försöka komma ihåg! 

  • Malin91
    Gnutta skrev 2013-10-28 21:59:15 följande:
    Hej Tjejer! Kul att se och höra fler i trakterna som planerar bröllop. Vi ska gifta oss i oktober 2014 och det bara väller upp ideér, Har alldeles nyss förlovat oss och jag gör allt för att undivka frågan "giftemål inom ett år?" jag är ute efter lite wow-feeling när inbjudningskorten kommer :) Jag är inte örebroare, några mil västerut, så jag känner inte till så mycket lokaler lr caterings som i talar om, men det finns ju så mycket mer att tla om. Har dessvärrre märkt att min omgivning inte är lika exalterade som jag  att diskutera alla idéer och detaljer som kommer upp :)
    Här är du mer än välkommen att diskutera idéer och detaljer så mycket du bara vill (helst mer ;b)! 
  • Malin91

    Äppelpaj, jag tycker det ser ut som du ligger i bra i fas :) 
    Jag har också mycket i skolan. Så just nu har det varit ett litet "uppehåll" i planeringen, men vi har ändå hunnit rätt mycket. Sen blir det väl nått ryck snart igen :)
    Vi gifter oss i juli och hittills har vi: Skickat ut "save-the date" kort, bokat kyrka och lokal, min syster sjunger i kyrkan, vigselring till mig köpt, band till festen är bokat..

    Ja sen är det sånt som är bestämt med inte köpt nått till. Som tema dukning, mat osv. Har provat klänning, men det skulle komma in fler av det märket jag fastnade för i januari så jag håller mig tills dess :b

    Fotograf... Vi är så kluvna över hur vi ska göra där. Är det värt att ha en "riktig" eller vad tror ni? Jag har flera i släkten som är duktiga på att ta kort, sen har en kompis morfar (som är lite, ja, "hobbyfotograf" kan man kanske säga) erbjudit sig att ta lite mer "porträtt" foton osv, vid kyrkan...  Vad tror ni?!?! 

  • Malin91

    Ja, men bättre att ha tid på sig att planera än att bli allt för stressat i slutet :)
    Usch, ja det är super svårt med fotograf, men det är ju såå mycket pengar känner jag.. Men det är ju som du säger, man vill ha BRA kort!! Men 20 - 30 är inte riktigt vad jag planerat i budgeten om man säger så.. Får väl se om jag lyckas "spara" in på andra poster, så får vi se vad budgeten tillåter. Sen kan man väl inte vara allt för sent ute att boka fotograf isåfall, då finns de väl inga som har tid tillslut.. Usch nu blev jag stressad!!!!!! :O :b

    Absolut kan jag skriva in allas datum!! Kan inte alla som är med i tråden skriva ett inlägg med sitt datum, så fixar jag det? :) 

  • Malin91
    Rachel87 skrev 2013-11-03 20:32:07 följande:
    @äppelpaj , kolla meddelanden, skrev till dig där:)
    Halloj. Jag är också sugen på att veta mer om Julia, om det skulle gå bra? :)
    Vad har du för tips på fotografer?  Annat som är bra att tänka på, bara allmänt så? :b
  • Malin91

    Åh så mycket fina uppsättningar!! Har du någon ungefärlig prisinfo på vad hon tar för en uppsättning Rachel87?
    Får man fråga vart ni hade själva bröllopsfesten? :)  

  • Malin91

    Hallå damer. Har lagt till dom datumen jag hittade i tråden, hojta till om det är någon jag missat. Gnutta, jag skrev bara 201410 på din då jag inte hittade att du skrivit någon specifik dag :)

  • Malin91

    Rachel87, tack för infon :) Vi har nog bestämt oss för att temat blir lite "gammaldags / lantlig", har hittat så mycket fina insperationsbilder på just den stilen, så jag är helt förälskad. Tror jag lyckats övertalat min karl också ;) Blommor har jag en bild i huvudet hur jag vill ha det, MEN det är så svårt att förklara i ord :b Haha. Det ska vara en relativt "enkel" bukett med inte allt för mycket färger! Åh, ska kolla in den instagrammen på momangen :)

  • Malin91

    Ja visst är den fin! :D
    Gammelrosa och vitt... How well you know me!!! Precis det jag och mina tärnor pratat om i "färg tema". Kan lägga in en bild på en bukett jag tycker är fin, så får du komma med tankar, tips och åsikter - kan ju vara skönt att höra från en florist :)



    Vad tror du om denna? Och vad tror du en sån skulle gå på? Gör du brudbuketter och säljer eller? :)
     
  • Malin91

    Hm okej! Själv är jag inte så himla bra på blommor och vad som är vad, eller vad man ska säga :b Men säg, en "normal" brudbukett med någorlunda "normala" blommor, med spets lindat runt själkarna.. På ett ungefär, vad kostar det? :b

  • Malin91

    Hallå tjejer!
    Bröllopsplanerna har legat lite på is ett tag här, men nu börjar suget komma tillbaka igen :) Ska åka och hämta hem ringarna imorgon och samtidigt passa på att kolla runt lite efter dekoration osv.
    Hur går det för er?? :) 

  • Malin91

    Ja, ibland flyter inte allt på som man gärna vill att det ska göra.. Men några dippar i planeringen lär man väl ha. Vad vill ni ha för "slags" band? Skönt med lite semester, då får du passa på att slappa riktigt ordentligt så kommer det nog gå galant med all planering efter det ;)
    Jadu, fotograf... Jag är nog ändå inne på att anta erbjudandet från en bekant... Det skulle inte kosta mig någonting förutom bensinpengar (är typ 3 mil) och han är duktig. Amatörfotograf men har varit med i fototävlingar och vunnit osv så han kan ju det där med ljus osv. Men jag måste fundera på saken lite till känner jag. Så svårt också när man inte riktigt vet vad budgeten tillåter, tycker det är svårt att uppskatta priser på alla mindre poster osv.... Vi får se helt enkelt! Ni skulle ha fotograf va? 

  • Malin91

    Hej! Nu var det ett tag sen någon skrev här, och jag är nyfiken på hur det går med planeringen för alla? :)

  • Malin91

    Vår planering har väl legat lite på is över jul och nyår... Men nu är det igång igen!
    Jag har börjat sy (okej, inte jag, min kära mormor erbjöd sig - MEN, jag klipper ialf iorning alla delar ;b) stolsöverdrag till alla 75 stolar. Vilket jäklans slit det är, och då klipper jag bara. Det kommer ta tid, men det är ett måste. Stolarna i lokalen vi hyr är inte vackra...

    Det mesta är väl planerat men sen är det verkställandet också... Har dock världens bästa tärna som peppar och styr upp. Så på lördag blir det en planerar / pysseldag med syftet att just VERKSTÄLLA! ;)

    Hur går det för er andra? 

  • Malin91

    Inte heller gjort inbjudningarna ännu.. Jag och en tärna ska upp på stan och inhandla material till det i veckan och sen är det pysselstuga på lördag. Men jag vet fortfarande inte hur jag vill ha dom exakt!! Hur kommer era se ut? :)

  • Malin91

    Det går sakta men säkert.. Ibland tappar man lite sug för att planera tycker jag. Speciellt när det är så mycket annat som också måste hinnas med.. Men, inbjudningarna är i princip klara.. Är ett band som ska knytas på (vilket min tärna tagit ansvar för så det ska nog vara klart snart.. kan visa bild då). Annars pysslar jag lite då och då. Klipper lakarn så det står härliga till (mormor syr stolsöverdrag.. och det tar sin lilla tid att klippa iordning delar till 75 överdrag kan jag säga..). Pysslar just nu med vimplar, pompoms, rispåsar, besticks-"hållare" (så heter det inte men..).. Väntar på besked ang make och hår. Ska iväg och prova klänning igen om några veckor.. Ja, ungefär så ser det ut just nu i planeringen :b 

  • Malin91

    Har inte varit inne här på ett tag nu.. 
    Ja, vad har hunnits med sedan sist. Vi skickade ut inbjudningskorten förra veckan, jag har köpt min klänning, köpt tärnklänningar, bokat hår och smink.. Det är väl vad som är gjort sedan sist. Sen är alla andra "stora" poster klara förutom mannens klädsel, som han vill vänta lite med då han tror att han ska ha en helt annan kropp när det väl är dags.. Haha :b
    Jag har dock ändrat mig ang maten som jag först tänkte att vi skulle ordna med själva. Men jag är så himla stressad över allt, mycket med både skola, jobb och bröllop. Så vi har bestämt oss för att försöka hitta en catering firma som kan stå för maten... Känns som väldigt skönt att ha bestämt sig för det nu, allt känns lite lättare på nått sätt :b Hoppas bara inte jag är för sent ute... Ska börja ringa nu. Någon som har tips på bra catering??

    / Malin 

  • Malin91

    Ja, min sambo har knappt börjat sitt "nya liv" för att få den där kroppen ännu, vet inte om han tror att det händer på en vecka?! Haha.

    Väldigt skönt. Det blev Ethels catering, har inga erfarenheter om catering alls, men jag tror det blir jätte bra :) Var sista lediga datumet jag haffade åt mig också, så det var ju lite tur :)

    Hur går det för er? Inte långt kvar nu.. Förstår inte att det går så fort :o 

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014