• Äldre 1 Sep 18:56
    34799 visningar
    121 svar
    121
    34799

    Planerar bröllop sommaren 2014

    Hej hej.

    Nu är vi igång med planeringen inför vårt bröllop som ska gå av stapeln sommaren 2014. Någon mer som planerar att gifta sig snart? Jag behöver tips och inspiration på det mesta!!  

    Har varit och tittat på lite kyrkor kring Örebro-trakten och har fastnat för Täby kyrka. Liten och fantastiskt mysig! Har Ni några andra tips på liknande kyrkor? Lokal är jag helt insnöad på Dylta Bruks Festmagasin. Men summan för att hyra den känns lite väl saftig, dock är jag inte speciellt insatt i vad som är "normalt" att betala för att hyra en lokal. Tips där?

    Och budgeten vill man ju helst hålla nere så mycket det går, samtidigt som man vill ha allt man vill ha... Herregud vilken svår kombination det är!

    Kan vi få igång en konversation där man kan ställa frågor och dela med sig av tips och tankar vore det super kul!

    / Malin 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-11-04 15:58
    Malin91 - 20140719
    Äppelpaj - 20140628
    MajKlas2014 - 20140614
    Gnutta - 201410**?
    Lindatamminen - 20140726

  • Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014
  • Äldre 1 Sep 21:35
    #2

    Hej, vad roligt att du hittade hit :)

    Åh, vi har inte ens bestämt datum ännu, eller, i alla fall inte bokat något till det datumet vi har tänkt. Men ändå är jag stressad inför att som ska göras! Och det är nästan ett år kvar, hur ska detta sluta?

    Vad är det för "slags" lokaler ni har tittat på / bokat? T.ex. församlingslokal, herrgård..... osv. Vad ingår i det paketet Ni valde? Nyfiken... :)

    Vi kommer hamna på ca 70 - 75 gäster. Och då anser jag ändå att vi bara bjudit de närmaste, så som familj samt 10st nära vänner. Min släkt är relativt stor och jag står alla nära, därför blir det så svårt att "utesluta" någon där. 

     

  • Äldre 2 Sep 18:25
    #4

    Men det låter ju super smidigt!! Mycket man slipper tänka på då. Vad kostade ett sånt paket om man får fråga? :)

  • Äldre 2 Sep 20:33
    #7

    Både jag och min blivande är studenter, så att spara undan för att få drömbröllopet blir verkligen en utmaning. Dock har jag sparpengar som jag sagt att jag kan tänka mig att ta en liten del av till bröllopet (max 50 000:- har jag satt där), och sen har jag gjort upp en budget som gör att vi kommer kunna spara ihop 40 000:- till bröllopet.  Sen ska jag (m2b också) försöka jobba lite mer extra än vad jag har gjort så kanske vi inte behöver ta fullt så mycket av mina sparpengar. Så vår preliminära budget är 90 000:- men jag vill få ner den om det är möjligt. Vill ju att det ska bli den bästa dagen i mitt liv, och vissa saker är då svåra att avstå ifrån känner jag, trots att man kanske sparar lite pengar :b 

    Vår preliminära budget ser ut som så (säg gärna till om ni tycker det är något som fattas så jag kan skriva in det i min planeringsbok ;b):

    Lokal: 8500:- (detta känns dyrt, men det är en sååå bra lokal som vi redan varit och tittat på, och då känns alla andra jag hittat dåliga, hm)
    Porslin: 3500:- (också dyrt, det är hyrt från lokalen då... kan till och med bli billigare att köpa från IKEA eller nått sånt och smycka allt fint iställt... vi får se)
    Klänning: 5000:- (har hittat en jätte fin för 3500:-, dock inte provat ännu)
    Dukning: 1500:-
    Blommor: 3500:- (tänker brudbukett, tärnbuketter och blommor till dukning)
    Gästbok: 500:-
    Inbjudningskort: 500:- (gör själv)
    Tärnklänningar: 2000:- 
    Smink + Hår: 3000:-
    Naglar: 300:-
    Mat: 12 000:- (har nog bestämt mig för catering, vill bara kunna slappna av på bröllopet och att nära och kära inte ska behöva ta allt för mycket ansvar)
    Alkohol: 5000:- (har noll koll på denna post, tanken är att åka till tyskland men det gör det inte lättare för mig att försöka beräkna :b)
     Band: 5000:-
    Kostym: 3000:-
    "Personal": 1500:-
    Tackkort: 400:- (gör själv)
    Hotellnatt: 1200:-
    Fotograf: gratis (kusin)
    Tårta: 4000
    Ring: Har inte satt något pris på den här posten då jag tycker ringen är viktigt. Den får bli lite dyrare om budgeten tillåter det efter allt annat...

    ....................

    Som sagt, detta är bara en preliminär budget, vad jag "tror" samt vet att saker och ting kostar... Vill gärna få ner kostnaden, men tar det säkra före det osäkra och förbereder mig på det dyrare allternativet för att sedan göra allt jag kan för att få ner priset istället för att bli överaskad åt det andra hållet.

    Hur har ni satt budget på olika poster? Nyfiken på att få lite tips på vad man kan dra ner på :b

  • Äldre 2 Sep 20:49
    #9

    Cajo: Menade absolut inte att "se ner" på att ha sin bror som kock!! Herregud hade jag haft en kock till bror hade han fått gjort maten utan tvekan :b Menade mest att jag inte har någon sådan i släkten och då blir det till att dela ut det till olika personer, och kontrollfreak som jag är så skulle jag nog få för mig att allt skulle gå åt skogen :b Haha. Har tänkt på det också, och isåfall kanske hyra in "personal" som serverar så inte gamla farmor springer runt och serverar mat! Tur att det är ett år kvar, så man hinner fundera lite.... =)

  • Äldre 2 Sep 21:04
    #13

    Ja, vi har blivit tipsade om ett catering "företag" (fått för mig att det är rätt litet) som har 160:- /person. Finns för både 150:- och 170:- /pers beroende på vilke buffé man vill ha. Men jag räknade med den mittemellan så blev det på ett ungefär :b Däremot behöver jag säkert lägga på lite med tanke på att de troligtvis kör ut maten, sen kan de även stå för personal och då gissar jag att det kostar mer än 1500:- som jag skrivit (då tänkte jag mig ett par vänner till min syster eller liknande)... 

    Gud så mycket styrande det är. Längtar till att få prova klänning, börja pyssla med inbjudningskort, dekorationer.... Och såklart, själva bröllopsdagen. Åh så mycket roligt vi har framför oss! :D 

  • Äldre 2 Sep 21:07
    #14

    MajKlas2014: Ja, gud jag vet inte hur vi ska göra. Jobbigt när man fastnar för något och verkligen inte kan få bort det ur huvudet även om annat man tittar på kanske är bra... Vi får se! Vill ju ha råd att dekorera det fint med :b Ja, för visst känns det rätt dyrt att hyra porslin för 3500:- ? Såg att en annan lokal (som jag inte vill hyra, men ändå tittat på) att då fick man hyra porslin för 300:-.... Så det är ju en ganska stor skillad :b 

    Jag pluggar till ekonom. Har läst hälften så har 1,5år kvar nu.... :) 

  • Äldre 17 Sep 07:58
    #26

    MajKlas2014: Vad roligt! Åh vill också ha min ring klar, men jag har verkligen inte bestämt mig för vad jag vill ha... Skulle dock ha svårt att låta ringen vara. Vi köpte våra förlovningsringar ca en månad innan vi förlovade oss. Jag hade på mig min ring hemma i smyg... Hihi.

    Vi har ialf bokat både kyrka och lokal nu. Känns himla skönt att ha dom grejerna avklarade!  

  • Äldre 18 Sep 16:28
    #28

    Haha ja, det är nog så man får göra om man ska kunna låta bli ;)
    Det blev inte den lokalen jag fastnade för i början utan en annan, några tusen billigare. Men det känns jätte bra! Det är en stor lokal med två större rum, vilket jag tycker känns skönt att man kan duka upp med mat i ena rummet och ha festen i det andra, utan att behöva stressa med att det ska plockas undan på direkten så man får plats :) Så är det en stoooooor gård utanför och det känns också bra då det är en hel del barn som kommer komma, så kan de springa av sig lite utomhus ;b
    Det är tyvärr inget bröllopspaket, så det blir antingen catering eller att fixa mat själva.. Just nu lutar det åt att fixa själva då det blir väldigt mycket billigare... Men vi får se lite vad budgeten tillåter sen ;b 

  • Äldre 23 Sep 08:41
    #31

    Hej och välkommen hit Äppelpaj.
    Kul med en till från Örebro :) Vad har ni valt för kyrka och lokal??  

Svar på tråden Planerar bröllop sommaren 2014