• Anonym

    Min tärna verkar bara tycka det är jobbigt!

    Jag hade en likadan tärna, men jag lät det vara. Försökte engagera henne i olika beslut, fråga om råd, men samtidigt vara försiktig med att överösa henne med bröllopsgrejer. Hade länge under planeringen som tumregel att inte börja prata om bröllopet ifall ingen frågade något om det, så att det inte blev det enda jag pratade om.

    Nu i efterhand kan jag säga att jag borde ha tagit de där vibbarna på allvar och pratat med min tärna tidigt och varit supertydlig med vad jag förväntar mig av mina tärnor och vad jag önskade (en superengagerad tärna som ville höra att bröllopssnack och som jag kunde delegera uppgifter till). Jag borde ha sagt från början att jag fick vibbarna att hon inte var intresserad av detta och att jag då hellre väljer en annan tärna än att riskera att vår vänskap blev förstörd. 
    Jag hade två sådana här tärnor (den ena värre än den andra) och nu, några veckor efter bröllopet, är våra relationer helt klart påverkade av detta. Iallafall min relation till dem. Jag var så ledsen och besviken på dem men eftersom jag aldrig var supertydlig med exakt vad jag hade för förväntningar så kände jag aldrig att jag kunde begära eller be om något.
    Under planeringen beklagade de sig över kostnader (vi gav dem bidrag till deras klänningar, fast vi inte hade klännings-krav), jobb med möhippa, stress, pengar, osv. På bröllopsdagen var de mer intresserade av sina egna kläder, frisyrer, smink, skor, etc än mig. De höll varken tal eller skrev i gästboken. Den ena tärnan ville lämna festen direkt efter bröllopsvalsen och var på väg därifrån (hennes kille ville dock stanna). Ingen av dem gav någon bröllopspresent (även om det självklart inte är det viktigaste, men i och med allt annat så kändes det tråkigt) och de struntade båda i att hjälpa till med städningen fast de själva några veckor tidigare hade erbjudit sig att hjälpa och sa att "det var en självklarhet". Det här är bara några få saker av all skit de höll på med i samband med mitt bröllop, men jag vill inte skriva ut för många detaljer.

    I dagsläget har jag nästan ingen kontakt med dem och jag önskar verkligen innerligt att jag hade tagit de där vibbarna på allvar och fokuserat på att välja de bästa tärnorna för MIN skull och inte för deras skull (de verkade ändå inte bry sig om uppdraget).  

Svar på tråden Min tärna verkar bara tycka det är jobbigt!