Femtvådieten
Det här var en diet som jag kände mig riktigt anti emot från början.
Jag har ju lärt mig att det värsta man kan göra om man försöker gå ner i vikt är att hoppa över mål, eftersom kroppen då ställer in sig på sparlåga och när man börjar äta igen så "håller den i" kalorierna så att säga - eftersom den inte vet när det kommer mat nästa gång.
Jag började dock undersöka kaloriinnehållet i vissa livsmedel och såg att jag kan äta både frukost, lunch och kvällsmål om jag äter små portioner och kör på mycket grönsaker.
Och jag brukar försöka fasta en vecka per år bara för att rensa kroppen lite. Men jag mår oftast så dåligt efter halva veckan att jag har svårt att slutföra.
Nåväl, den här veckan bestämde vi oss för att testa.
Vi var bestämda båda två på att det inte skulle bli en bantningskur, utan en faste & utrensningskur och vi tänker bara köra ett par veckor (sen får man väl se, mår man bra av det så kanske man kör ett tag till).
I tisdags skulle jag lämna blodprov på fastande mage så det passade ju bra att börja då och att hoppa över frukosten helt.
Sen blev det kycklingsallad till lunch.
När jag gjorde kaloriuträkningen så insåg jag att om jag ville ha dressing till (vilket jag vill) så var dressingen lika kalorihaltig som hela salladen. Så efter att vi hade portionerat ut och vägt våra lådor (med dressing i ett hörn) så skopade jag bort dressingen, blandade med lite mjölk och ringlade över mindre än hälften av den vinegretteliknande dressingen som jag nu fick istället.
På eftermiddagen var jag så hungrig att jag inte kunde koncentrera mig på något här hemma så jag åt en mango (som inte ingick i kaloriberäkningen... men, jag hade ju plockat bort närmare 75 kalorier via dressingen och jag skulle äta (och göra) samma på kvällsmålet så jag tänkte att det borde rymmas en mango där...
På Tisdag kväll var vi så hungriga båda två att vi inte kunde sova, så vi delade på en gurka och åt lite gurkstavar innan läggdags så att magen fick något att jobba med.
Jag tror att det kanske blev 600 kalorier eller därikring för mig. Men det är ju ändå betydligt mindre än vad jag äter på en normal dag.
I går (torsdag) körde vi samma igen. Vi hade gjort sallad så att vi hade 4 lådor var (alltså 2 dagars mat) bara för att vi inte skulle komma av oss direkt efter första dagen och tänka att "nej vi orkar inte göra någon låda" och strunta i saken helt. Men i går gick det bättre. Inte alls lika hungriga.
Nästa vecka tänkte jag ugnsbaka kycklingfiléer och ta kokt broccoli till det och kanske lite grönsallad. Det får bli lunchlådor...
Men sen då?
Vad äter ni andra?
Jag hittade den här kaloriräknaren som jag använder.
Den stämmer säkert inte helt, men bättre än att bara stå och gissa i alla fall känner jag
http://www.raknakalorier.se/