• Eleya

    Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?

    Jag har genom åren fått en fantastisk relation med mina svärföräldrar, sambons far är som min egen jag aldrig hade och hans mor är otroligt kär, omtänksam och en bra förebild. Såklart har vi haft våra dunster under våra 9½ år, men vi har aldrig varit ovänner. Vi har gjort hundratals spontanbesök, åkt på semestrar och bjudits på otaliga middagar och allt utan att känna att vi tvunget ska besöka dem.
    Visst har vi alla 4 våra egenheter, åsikter, idéer och annat som inte stämmer överrens..men så är det med alla relationer.

    Men jag tycker det är fel att förvänta sig att de ska måna om dig. Jag blir aldrig förnärmad om jag ligger i en influensa och inte får ett sms om hur jag mår och jag behöver inte veta om alla deras småproblem. En relation är tvåsidig, är de nöjda med så som det är får det vara så. Det är inte deras skyldighet att lära känna dig, sådant skall komma av sig själv.
    Vill du ha en närmre relation med svärföräldrarna kan du bjuda hem dem till dig utan din sambo och visa att du vill lära känna dem själv.


    Men jag hade aldrig brytt mig om de finner mig ointressant, sålänge relationen kan hållas på en hövlig nivå och inte luta åt det sämre hållet där man ständigt har konflikter med varandra.


    *Sträva efter att vara tilfreds med livet, Lycka är bara en känsla, att vara tillfreds är ett tillstånd*
Svar på tråden Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?