Inlägg från: Anonym (God relation) |Visa alla inlägg
  • Anonym (God relation)

    Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?

    Jag har en väldigt god relation till mina svärföräldrar då jag flyttade till min m2bs hemstad för några år sedan och har min egen familj många timmar bort. Dessutom har min sambo ett jobb som gör att han är borta mycket hemifrån. De tog emot mig med öppna armar och har blivit nästan som ett andra par föräldrar. De ringer och bjuder på fika, och jag vet att de alltid finns där om jag behöver dem. Kommer mina föräldrar på besök bjuder dem hem dem till sig, de vill lära känna min familj - vilket jag tycker är jätteroligt! Däremot är det aldrig något jag bett dem om.

    Gällande mitt exs familj så var de aldrig särskilt intresserade av min familj, trots att vi var ihop under 2,5 år så hade våra familjer knappt träffats. Trots att det är många mil mellan mina föräldrar och nuvarande svärisar så har de träffats mer. Jag skulle heller aldrig tagit en fika med min dåvarande svärmor.

    Jag har nog den relationen du vill ha med din svärmor, så det går absolut! Dock är det inget jag har krävt. Om jag var du skulle jag inte gå och vänta på att hon skall ta steget, utan själv bjuda in till fika eller kanske ha en middag för båda föräldraparen så att de lär känna varandra, om det nu är så viktigt för dig. Din svärmor kan inte veta vad du tänker och hon kanske vill, men inte vågar?

Svar på tråden Har Ni bra eller dålig relation till Era svärföräldrar?