• Aniara4

    När syns mellannamnet?

    Jag tycker det är lite olika vilka som tar med mellannamnet och inte. I passet står ju alla namn (jag har två förnamn, ett mellannamn och ett efternamn). Men eftersom bara ett räknas som formellt efternamn händer det att jag får brev där uppgifterna är hämtade från folkbokföringen och där det står "Förnamn Förnamn Efternamn" utan mellannamnet.

    Jag har också märkt att i de allra flesta sammanhang får jag bestämma själv vad jag heter. På jobbet har jag t.ex. valt att heta dubbelnamn (utan bindestreck), och då står det så på alla namnlistor, mail etc. Däremot finns det några funktioner där bara ena namnet är med, och från början blev det lite missförstånd då jag registrerades med bara mellannamnet. Där har jag bytt till det formella efternamnet.

    Men väldigt, väldigt ofta när man registrerar sig på olika ställen, skickar mail etc, så får man helt enkelt bestämma själv vilket eller vilka namn man använder. Faktum är att jag började använda hans efternamn redan innan vi gifte oss t.ex. när jag skulle boka bord på restauranger, eftersom ingen nånsin begriper mitt namn i telefon.

Svar på tråden När syns mellannamnet?