Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Flytta till Örebro?

    Det går aaaaaaaldrig! Flört

    Nej men seriöst, jag har bott i Örebro en period, och jag känner andra som har flyttat dit i vuxen ålder, och jag håller med om Niriels beskrivning. Det är oerhört svårt att "komma in" i sociala kretsar. Örebroare är påfallande ointresserade av nya människor, det är något slags småstadsmentalitet som inte alls står i proportion till stadens storlek. Mycket skvaller och rädsla för att vara "fel". Alla går ut på samma ställe, för dit går ju alla andra. Träffade en person som flyttat därifrån efter 7 år och på ett sätt tyckte det kändes lite snöpligt, för "jag hade ju just börjat komma in litegrann".

    Med det sagt är det en annan situation när man pluggar. En kompis som flyttade dit för jobb fick kompisar sen när hon började plugga - som av en händelse är de alla också inflyttade, men i alla fall. Så det kan säkert gå bra att flytta dit och plugga, lära känna folk på universitetet, och sen bo kvar och hoppas att de också gör det. Kåraktivitet är bra!

    Annars är det ju som sagt ganska fint, särskilt runt slottet, grönområdet finns det gott om, Stadsparken är fin att sitta i på sommaren. Behändig storlek och nära till allt. Träningsmöjligheter har jag ingen erfarenhet av (kulturtant!) men skulle gissa att det är bra eftersom många är intresserade. Shopping är som de flesta medelstora svenska städer, man har alla de stora kedjorna och en del mindre butiker. Utelivet verkar bestå i att man går till Harry's eller Strömpis och träffar på folk man redan känner, eller har jag glömt något?

Svar på tråden Flytta till Örebro?