Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hur många tärnor/marsalkar/näbbar har ni i brudföljet?

    Vi hade tre barn i näbbet.
    En pojke och två flickor. Alla var våra syskonbarn.
    Pojken (ca 4 år) och den minsta flickan (6 år) är makens mellanbrors barn och den äldsta flickan (7 år) är min brorsdotter (åldern på barnen vid vigseln).
    Min brorsdotter fick halsfluss bara någon dag innan vigseln så hon kom och bytte om till sin fina klänning och stod med oss utanför kyrkan, men sen orkade hon inte. Så vi lät henne smita in och sätta sig hos min bror istället.

    Makens båda bröder var marskalker. Maken är äldst av tre syskon så det var alltså hans småbröder.

    När det gällde tärnor så hade vi först valt min äldsta vän + makens mellanbrors sambo (alltså min blivande svägerska). Men min vän betedde sig illa och fick "sparken".
    Under tiden hade makens lillebror hittat en tjej som det verkade seriöst med. Så i samband med att vi "officiellt" bjöd in henne som +1 till lillebror så frågade jag om hon ville vara tärna också.
    Det var ju en chansning. Jag kände henne knappt, men tänkte att om vi nu kör det som en familjegrej i brudföljet så kan vi lika gärna satsa fullt ut. Och det gick bra Glad
    Nu är det deras tur att snart gifta sig så hon finns här inne till och med Flört

    När det gäller kläder så hade vi sagt att vi bidrog med 500:- om dom ville eftersom vi hade en tight budget men ändå hade krav på kläderna.
    Våra krav på klänningarna var att det var en 1300-talsmodell och att det var något grönt i klänningen (vilket kunde innebära allt ifrån en grön klänning till en klänning med diskret grön dekorering).
    Och för killarna ville vi att dom skulle vara klädda som riddare och där fick dom prata ihop sig själva om vilken färg dom ville ha på tabarden - bara dom två hade samma färg och inte svart, då svart var makens färg och vi ville skilja på dom.
    Så här i efterhand har jag börjat fundera på om vi sa till den nyaste svägerskan att vi erbjöd 500:-... Alla andra hade tackat nej till bidraget så det kan hända att vi inte tänkte på det.

    Alla 4 (marskalker + tärnor) fick ett speciellt utvalt halsband och tärnan som är sambo med mellanbrodern och mamma till barnen fick även örhängen eftersom hon hade fått lite specialuppdrag.
    Sen fick dom + toastmastrar och våra föräldrar ett specialdesignat dryckeskrus som också användes under middagen. Dom (+ alla gäster) fick ett halsband med trollkors också. Och tärnorna fick en liten bukett (eller tja bukett är väl överdrivet att säga, en kalla med lite björngräs och pärlor Tungan ute )

Svar på tråden Hur många tärnor/marsalkar/näbbar har ni i brudföljet?