Inlägg från: jenniferochaugust |Visa alla inlägg
  • jenniferochaugust

    Hur många tärnor/marsalkar/näbbar har ni i brudföljet?

    Vi har sex personer i brudföljet; tre tärnor och tre marskalkar. Vi har itne graderat dem ytterligare genom att kalla någon maid of honor eller bestman.

    Tärnorna: Det var jättesvårt för mig att välja. Jag har många nära kompisar och skulle även velat ha min blivandes syster som tärna. Men vi har inte så stort bröllop så tre tärnor kändes som en absolut maxgräns. Den ena lärde jag känna redan på dagis, alltså typ vid ett års ålder. Vi har umgåtts hela livet, våra föräldrar umgås och vi har bott ihop i flera år. Den andra lärde jag känna i högstadiet, jag är gudmor till hennes son, våra killar umgås och vi har också bott ihop. Den tredje har jag bott ihop mest med, hon har även flyttat in precis bredvid mig nyligen, vi åker ofta på resor tillsammans (med hennes kille också) och jag skulle nog kalla henne min bästa vän. De här tre blev på något sätt de logiska valen även om jag gärna haft fler :)
    Angående kläder och färger så berättade jag lite om vilak färger jag skulle föredra och som passar färgtemat. Vi har pasteller som färgtema vilket innebär många möjligheter gällande färgval. Jag sa att de även kan ha olika färger och modeller på klänningarna. Till slut valde de dock alla klänningar i färgen lavendel, men i olika modeller. Två av tärnorna betalade sina klänningar själva, jag betalade min kompis klänning som är mammaledig. Men sen har jag bekostad skor, handväskor och tärnbuketter till dem. De kommer att få hår och smink gjort, men det betalar de själva :) De får ha hår och smink precis som de vill!

    Marskalkar: Min blivande har valt sin bror och två av hans bästa vänner. Jag står även nära alla tre och tyckte att det var ett uppenbart val av honom! Vi har bett dem om att ha svarta kostymer, svarta skor och vita skjortor. Det var något de alla hade hemma. Vi har köpt vita sidennäsdukar, sidenflugor i lavendel och corsage till dem.

Svar på tråden Hur många tärnor/marsalkar/näbbar har ni i brudföljet?