• Linan

    Bröllopsgäster utomlands?

    Vi ska gifta oss i Paris i december, en spontanidé vi fick på semestern och fick bokningen bekräftad nu i veckan.Vi har varit förlovade i tre år och har en son så släkt/vänner har koll på att ett bröllop kommer komma inom de närmaste 1-2 åren men vi har aldrig pratat inför dem om att gifta oss utomlands. I helgen ska vi break the news till närmaste släkten som vi gärna skulle vilja ha på plats. Vi skulle gärna vilja ha med oss föräldrar och syskon och jag förstår så klart att det kan bli tight med tid, en del kommer nog tycka att det blir för dyrt och det förstår jag! Men det jag är lite orolig över att de ska tycka det är en dum idé/krångligt/omständigt osv. Vi förväntar oss inte att någon MÅSTE följa med men nu blev jag lite nojjig över att de ska tycka att vi krånglar till det och gör det svårt för dem att ta del av vårt bröllop. Vad har ni för erfarenheter?

  • Svar på tråden Bröllopsgäster utomlands?
  • Linan

    Tack för era svar, så skönt att läsa om hur andra gjort!Vi har berättat för alla föräldrar och syskon nu och de flesta är i alla fall spontant positiva, i slutändan kommer nog inte alla följa med med de flesta tror jag. De som faller bort är de med små barn, och där kan vi ju känna igen oss;) Jag var lite orolig i onödan i och med att de flesta tog det så bra, med ett undantag... sambons pappa och hans familj tyckte i och för sig att det var roligt att vi gifter oss MEN sambon fick hör att varför gifter ni er inte i Sverige osv... jaja, våra planer kan ju omöjligen passa alla.   Men som ni säger så ligger ju inte Paris SÅ långt bort, vi tänkte samordna bokningar och än så länge går det att hitta bra priser.    För mig är en bröllopsfest viktigt så nästa sommar, på dagen ett halvår efter vigseln har vi planerat en bröllopsfest för "alla", övrig släkt och våra vänner, så ingen kommer bli exkluderad från den delen.        Asal skrev 2013-08-15 12:56:36 följande:Lycka till och det kommer blir perfekt! (Dock kommer ni möta farthinder länsg med vägen, det har vi, men det kommer det säkert att vara värt i slutändan) Vad underbart med Italien! Men du måste förvarna mig om farthinderna ni sprungit på, känner mig rätt oplanerad än så länge

  • Linan

    Uppdatering från mig....

    I förgår kom vi hem från vår bröllopshelg i Paris. I slutändan följde min pappa, min sambos/mans mamma och hennes man och min syster med (ja, vår tvååring också då såklart) och det var ett rätt lagom gäng faktiskt. Men det blev en del "barnpassning" av både föräldrar och barn ändå...:) Vi var ute i bra tid och fick bra priser på både hotell och flyg så det blev inte jättedyrt och vi är så glada över de som faktiskt ville följa med!

Svar på tråden Bröllopsgäster utomlands?