• Äldre 13 Aug 19:19
    90236 visningar
    513 svar
    513
    90236

    september 2014

    En tråd för oss som gifter oss i September 2014.
    Här kan vi dela med oss av planering, frågor och såklart bilder!

  • Svar på tråden september 2014
  • Äldre 18 Nov 10:02
    #51

    Skit också!! Sviten vi tänkt boka är upptagen, likaså i princip vartenda hotellrum i hela området :(

  • Äldre 18 Nov 10:40
    #52

    Oj så roligt att vi blivit så många! Snart bara 9 månader kvar! När tänker ni skicka ut inbjudningarna?

  • Äldre 19 Nov 11:57
    #53

    Min älskade lillasyster har nu gjort våra save the date kort. Dem är enkla med lila text som ska skrivas ut på silverpapper, storleken blir som ett visitkort. Nu när lönen kommer ska dem skickas ut, måste ju köpa frimärken och kuvert också. Längtar så till den 7/12 ska åka upp till Göteborg över dagen och prova klänningar med mina två systrar. Det är en viktig punkt för mig, då jag missade min stora syster när hon provade klänningar och nu när min lilla syster skulle hitta sin stod vi i tårar när hon fann sin klänning. Även om jag inte kan köpa den än om jag hittar den så får jag uppleva det med mina systrar. För mig som gifter mig den 20/9 är det bara 305 dagar kvar!! Snart under 300 sträcket!! Känns helt otroligt!

  • eme
    Äldre 21 Nov 20:51
    #54

    Hej!

    Hoppar in hit från Augusti..

    Nu har vi Äntligen bokat datum!! Första vändan började vi planera redan 2011, bröllopet skulle då ha stått iår men pga att vi blev gravida och tajt ekonomi så flyttades bröllopet fram. I våras var vi på bröllop, två kompisar till oss som gifte oss och efter det kände vi att nu är det vår tur!! Så då tog planerna fart igen.. budget började planeras och datum började spånas fram, och nu har vi som sagt äntligen bokat nytt datum.

    6/9 2014 är vår bröllopsdag, kyrka och festlokal är bokad! :) Och klänningen inhandlad! Hittade min drömklänning redan 2011 på Lillys hemsida, den fanns kvar nu 2013, till rearearea pris så jag slog till! Å den va så fin som ja hade förväntat mig!! Lycka!!

    Men hur tidigt kan man skicka ut inbjudningskorten och hur får man klockan att speeda på så det blir september NUUUU!! Bara lite otolig Fler som är? ;)

  • Äldre 21 Nov 21:08
    #55

    Eme vad kul! Tror nog vi alla här inne är otåliga! Vilken lycka att klänningen fanns kvar, jag har knappt börjat titta, har vart iväg och provat en gång och då hittade jag en jätte vacker klänning, men så strax efteråt bestämde jag mig för att ha en krona i silver med bergskristaller som vi har i släkten och den gick inte ihop med klänningen jag föll för. Så nu ska jag snart upp till Gbg för att prova med min syskon och hoppas såklart på att hitta den rätta. Inbjudningskorten kommer vi skicka ut i Maj tror jag men ska nu inom några veckor skicka ut save the date korten. Har många i släkten som reser mkt och man vill såklart att det enda dem bokat upp vårt datum den 20/9 är bröllopet!

  • eme
    Äldre 21 Nov 22:50
    #56

    Ja det kliar som tusan i fingrarna att få sätta igång.. ville göra inbjudningskorten redan i våras.. Innan någonting var bokat.. så det gick ju inte.. men nu när kyrka och lokal blev bokat så är det ju bara att börja klippa och klistra ;) Har inte helt spikat gästlistan, så blir till att fila på den och sen skicka ut inbjudan tidig vår :)

    Helt underbart att klänningen fanns och att den faktiskt passade :)
    Lycka till med klänningsletandet, synd att den du föll för inte passade med kronan. Vet du vilken stil och så du vill ha på din klänning? Förutom att den ska passa kronan?

  • Äldre 22 Nov 10:00
    #57
    tr3apor skrev 2013-11-18 10:40:06 följande:
    Oj så roligt att vi blivit så många! Snart bara 9 månader kvar! När tänker ni skicka ut inbjudningarna?
    Vi kommer skicka ut våra i sommar. Jättesent enligt vissa, men jag tror det blir lagom. Tänker mig att vi har OSA runt den 25 augusti så inbjudningarna kanske vi skickar i mitten på juli eller så. Vi fick en inbjudan ungefär då till ett bröllop som var samma helg som vårt kommer vara, så i våra kretsar verkar det fungera bra Dessutom är jag ledig hela sommaren så det är nog då jag har tid att fixa med bröllopet. 
  • Äldre 22 Nov 11:13
    #58

    Eme, jag vill ha i spets, det är det enda jag vet och jag vill ha ett långt vackert släp. Inte mycket att gå på dock...

  • eme
    Äldre 24 Nov 23:02
    #59
    Yavanjakementari skrev 2013-09-30 12:45:33 följande:
    och då ska bi boka in vigselförättare med. Vi har några potentiella (varav den vi gillar mest har dejtat en av gäster, nåja, vad är ett bröllop utan drama Flört) så det ska nog gå bra.
    Haha, vi har ett triangeldrama med på vårt.. Min blivandes bror, som kommer vara bestman(marskalk, har dejtat tjejen som ska vara Toastmadame och försökt ragga upp en av mina kusiner (då visste han inte att det var min kusin). Båda tjejerna har idag sambo som även de kommer bjudas till bröllopet!

    Ang det här med gästlista.. vi har bantat den jättemycket.. och haft ångest över att man strukit vissa.. men om man inte hörs annars känner jag att då är det inte viktigt för mig att dela vår dag bara för att vi råkar vara släkt.. sen är det vissa vänner som vi inte träffar så ofta pga avstånd (gamla studiekompisar där alla flyttat till olika orter efter studierna) som jag känner att dem vill vi ha med på vår dag.

    Det som jag däremot funderar på är, vi har bokat in en fd kollega till mig som solist till kyrkan.. har än så länge bara via ett faceook meddelande frågat om hon kan tänka sig sjunga och hon har tackat Ja! :) Jätteglad för det, för det är en person jag tycker mycket om men vi har liksom mer kollega relation än kompis.. så hur gör man med ersättning, hur ska man fråga vad som anses rimligt som ersättning? Tror ni hon förväntar sig att vara med även på middagen? Hur skulle ni gjort?
  • eme
    Äldre 24 Nov 23:07
    #60

    Kom på en fråga till.. Vi har idagsläget


    bokat datum/tid och kyrka lokal för festen bestämt gästlista och budget (ej spikad lista, men så gått som) utsett tärnor/marskalk utsett toastmadame bokat fotograf bokat solist bokat veteranbil som transport för oss från vigsel till fest bokat hotell för bröllopsnatt kontaktat cateringföretag via mejl, men ej fått svar än (mejlade igår lördag) Köpt klänning Börjat utforma inbjudningskort, fest och vigselprogram och placeringskort. Har även börjat titta på bordsplaceringen och börjat fundera på korta presentationer av gästerna att ha med i festprogrammet.

    Vad är det mer som vi behöver boka/tänka på redan nu?


    Börjat utforma inbjudningskort, fest och vigselprogram och placeringskort. Har även börjat titta på bordsplaceringen och tänker börjar försöka skriva en kort presentation av gästerna att ha med i festprogrammet..

Svar på tråden september 2014