• tr3apor

    september 2014

    En tråd för oss som gifter oss i September 2014.
    Här kan vi dela med oss av planering, frågor och såklart bilder!

  • Svar på tråden september 2014
  • Dani

    Förälskade:
    Vi kommer att ha en borgerlig vigsel i stadshuset så jag "slipper" tänka på allt sånt som har med själva vigseln att göra! På bröllopsmässan provade jag tre helt olika klänningar som alla skilde sig enormt från den jag "tänkte" ha. Det är bara att prova vidare, precis som du säger!
    Har du sett bröllopsscenen i Love Actually? Jag hade kopierat den utgångsmusiken (hela scenen egentligen) rakt av om vi skulle haft en kyrklig vigsel!
    Orgel är rätt gräsligt tycker jag också!

    Jag ska träffa min festplanerare den 18 och känner att allt förmodligen kommer att klarna lite då! Som sagt, nu är jag bara förvirrad och ändrar mig varje dag angående allt haha!!

  • Anettem

    5e september gifter vi oss i Falun, jag har kommit någorlunda långt och har lokal bokad, skor köpta, klänning bestämd osv. Men det känns som att det är så mycket man kommer på hela tiden som man borde ordna eller ha och som Dani skriver så ändrar man sig varje dag. :)

  • niwen

    Vi har valt att speeda på planeringen lite nu i början av året för att slippa det sen i sommar. Då kommer vi ha fullt upp med bebis. Så vi har bokat kyrka och ska prata och titta lokal på söndag. Jag har beställt min ring och börjat kolla på klänning. Om vi bokar lokalen på söndag så är det inbjudningarna vi ska börja kolla på näst. Vi måste skicka ut dom rätt tidigt för vi har en del resande gäster. Känns som lokalen kommer vara mest avgörande. Om vi väljer den så kommer dom fixa med mat och vi behöver mest bara komma dit och det känns jätteskönt! Jag började mest planera nu så tidigt för att det känns kul. Vi var på bröllop i september förra året och hon hade gjort det på typ två månader. Men hon var rätt stressad i slutet med.. 

  • snowstars

    Här har de första åsikterna om vårt bröllop börjat komma. Inte för att vi bryr oss så mycket men nu har en familjemedlem kommenterat det faktum att vi inte ska ha kuvertavgift. Tydligen är det bästa att man tar betalt för maten så man kan beställa catering. Jag blev bara så förvånad för när man läser här på BT brukar kuvertavgift vara en infekterad fråga men det brukar liksom vara tvärtom. Att folk tycker att det är fel med kuvetavgift, inte att vara utan. 

    Ja, vi har våra anledningar till att inte vilja ha kuvertavgift och vi kommer inte ändra oss bara för det här, men jag blev bara så förvånad ;)  

  • Anettem
    K och T skrev 2014-02-03 20:20:46 följande:
    Hej! När kommer ni att skicka ut era inbjudningar och när har ni osa?
    Vi kommer nog skicka ut dem i Maj och ta OSA i slutet av Juli. :)
  • tr3apor

    Vi kommer skicka våra i början av Juni, OSA senast 1a Aug.
    Vi har varit i tyskland och handlat all alkohol utom bubbel till bröllopsfesten, känns som att det verkligen börjar närma sig nu när man handlar de där lite större grejerna! =)

  • K och T

    Tr3apor: Vi sitter och räknar på alkohol nu och tycker det är jättesvårt. Hur har ni tänkt? Hur mycket per person? Tjänar man på att åka till Tyskland om man räknar med resan?

  • tr3apor

    Det var skitsvårt med att räkna, kollade runt i trådarna här. Vi har 56 gäster, räknade med att 50 dricker alkohol. ( det är kanske lite i överkant) Vi kommer ha bubbel som fördrink, det köpte jag inte i Tyskland för det var bara 2kr billigare än i Sverige.
    Vi ska ha rött vin och öl till middagen (buffe), avec till tårtan och sedan bjuder vi på vin, öl och cider till festen.
    Vi handlade:
    Öl, 9 flak ( + 24 flaskor till borden då det ser trevligare ut än burkar)
    Cider, 2 flak
    Rött vin, 12 boxar
    Vitt vin, 2 boxar
    Avec; Baylis 2 flaskor, Whisky 1 flaska och Cognac 1 flaska.
    Sedan köpte vi ett flak Coca Cola åxå.
    detta kostade 3800 kr.
    Vi slog ihop resan till Tyskland med ett besök på Lalandia med barnen. lalandia hade erbjudande om tur&retur rödby/puttgarden för 300kr.
    Resekostnaden beror ju lite på vartifrån man åker...

Svar på tråden september 2014