Inlägg från: Förälskade |Visa alla inlägg
  • Förälskade

    september 2014

    Hej! Jag hoppar in här! Vi kommer att gifta oss den 20/9 nästa år. Vi har inte kommit så långt i planeringen men kyrkan är bokad ska gifta oss i Sofia Albertina kyrkan här i Landskrona. Så den är åtminstone bokad, lite värre är det att hitta lokal här i stan men det lutar mot folkets hus. Vad gäller budget så har vi inte kunnat sätta någon. Jag arbetar 75% och min blivande studerar och får CSN först i november så vår budget ligger på "så lite dom möjligt". Jag var iväg förra lördagen för att prova klänningar och se vad det skulle hamna på, som det ser ut nu blir det inte under 8000:- men vi drar in kostnaderna där vi kan. Kommer göra maten själva, blir buffe och bröllopstårtan skall jag själv göra. Sen så har vi många runt omkring som vill hjälpa oss att få vårt drömbröllop.

  • Förälskade

    Händer inte så mycket här, har eventuellt ordnat lokal, jag vill bara se den först och veta mer vad som ingår och hur länge vi kan ha festen in på natten. Sen nästa helg kommer ett par vänner till min blivande, tjejen där ska nog hjälpa oss med inbjudningarna då hon vunnit flera scrapbooking tävlingar. Så det blir lite planering där. Sen har jag kollat runt på att eventuellt hyra porslinet, det i den eventuella lokalen är slitet och bara det att få slippa diska efter 50 personer är guld värt.

  • Förälskade

    Pykkis skrev 2013-10-01 14:38:27 följande:Idag bokade vi kyrkan!! Så den 20:e sept 2014 blir jag fru (varför kan det inte låta lika fint som wife?)! Var lite tveksam ang tiderna. Vi bokade kl 15:30..Lokalen ligger på gångavstånd. vi har tänkt fotograferas innan. Tror ni det blir försent? Ingen av gästerna kommer från Lysekil utan alla reser så vi tänkte att de som reser långt kan åka samma dag och slippa boka hotell 2 nätter!Vi gifter oss 14.30, tycker 15.30 låter som en bra tid när man har gäster som kommer långt ifrån.

  • Förälskade

    Gästlistan är verkligen hemsk, vår budget gör det ännu svårare då det är ca. 10"personer i min släkt bestående av kusiner, respektive och moster som jag inte träffat på fler flera år. Men däremot så brukar vi ses vid bröllop och dop. Det är det som gör att vi ses. Budgeten nu säger att vi inte kan ha så många och det är mina kusiner som stryks istället för vännerna. Min lösning för tillfället är att skicka save the date till dem jag är 100% säker på och sen när det är dags för inbjudan får jag se om budgeten eller känslan om att bjuda dem har ändrats.

  • Förälskade

    Min tanke är helt enkelt att bjuda dem närmsta, vilket är svårt. Men om man inte ses LR hörs av så kan man inte räkna med att bli bjuden på bröllop heller.

  • Förälskade

    Ibland ska man ha tur! Min bäste vän kommer spela en stund på vårt bröllop, det blir hans gåva till oss. I bästa fall får han med hela bandet men det är en liten chans. Känns som om jag och min m2b har riktigt flyt. Min pappas sambo känner rätt folk så hon fixar buss och chaufför som kör gästerna till och från lokalen gratis! Sen så har min m2b ett par där tjejen scrappar och är duktig på det. Deras gåva till oss blir inbjudningarna och tackkorten samt portot! Hur mkt pengar som helst som vi sparar in där!

  • Förälskade

    Min älskade lillasyster har nu gjort våra save the date kort. Dem är enkla med lila text som ska skrivas ut på silverpapper, storleken blir som ett visitkort. Nu när lönen kommer ska dem skickas ut, måste ju köpa frimärken och kuvert också. Längtar så till den 7/12 ska åka upp till Göteborg över dagen och prova klänningar med mina två systrar. Det är en viktig punkt för mig, då jag missade min stora syster när hon provade klänningar och nu när min lilla syster skulle hitta sin stod vi i tårar när hon fann sin klänning. Även om jag inte kan köpa den än om jag hittar den så får jag uppleva det med mina systrar. För mig som gifter mig den 20/9 är det bara 305 dagar kvar!! Snart under 300 sträcket!! Känns helt otroligt!

  • Förälskade

    Eme vad kul! Tror nog vi alla här inne är otåliga! Vilken lycka att klänningen fanns kvar, jag har knappt börjat titta, har vart iväg och provat en gång och då hittade jag en jätte vacker klänning, men så strax efteråt bestämde jag mig för att ha en krona i silver med bergskristaller som vi har i släkten och den gick inte ihop med klänningen jag föll för. Så nu ska jag snart upp till Gbg för att prova med min syskon och hoppas såklart på att hitta den rätta. Inbjudningskorten kommer vi skicka ut i Maj tror jag men ska nu inom några veckor skicka ut save the date korten. Har många i släkten som reser mkt och man vill såklart att det enda dem bokat upp vårt datum den 20/9 är bröllopet!

  • Förälskade

    Eme, jag vill ha i spets, det är det enda jag vet och jag vill ha ett långt vackert släp. Inte mycket att gå på dock...

  • Förälskade

    Så underbart! Man kan nästan säga att jag har en egen bröllopsplanerare! Min fars kärlek vill gärna hjälpa till och tar över allt vad som händer efter vigseln såsom transport, festlokalen med mat, pynta festlokalen, dirigerar och har sig! Känner att nu kan jag slappna av då jag vet att hon har erfarenhet och går efter våra önskemål och tankar! Så nu behöver jag "enbart" fokusera på allt innan och under vigseln :)
    Var inom min frisör och frågade om hon skulle kunna göra min uppsättning då med den kronan jag ska ha, det trodde hon men verkade inte helt 100 på hur. Min krona verkar det som om dem får sy fast...nåja bara resultatet blir bra va?

Svar på tråden september 2014