Inlägg från: Kalaspinglan |Visa alla inlägg
  • Kalaspinglan

    Är det okej att inte bjuda henne?

    Jag tycker att TS med fästman gott kan strunta i att bjuda Y. Y:s sambo vet ju vad det är frågan om och det är kanske den här typen av markering Y behöver för att lära sig hyfs och pli.

    I övrigt tycker jag man ska bjuda båda i ett par, oavsett om den ena är jättetråkig och man inte kan förstå hur ens kompis kan vara ihop med hen. Så länge personen inte gjort något uttalat elakt mot en som inbjudare tycker jag inte man ska lägga sig i folks inbördes relationer.

    Och ja, vi hade "sämre hälfter" till gäster med på vårt bröllop. Det  var ju inte så kul att bjuda dem, men vi kände att folks eventuella relationsproblem inte är något vi ska förväntas ta hänsyn till. Bor man ihop (och har barn) så SKA man bjudas som en enhet, tycker jag. Vi bjöd även gästers sambor som vi inte träffat tidigare.

    Även om jag och min man gör mycket på varsitt håll, så skulle jag ta illa upp av en inbjudan som bara riktades till min man och inte mig. "Välkommen och fira vår kärlek, men strunta i din egen"-liksom.

    Ja jag förstår att det inte är möjligt att bjuda alla, och att det kostar pengar och man har platsbrist, men jag vill kontrastera mot dem som skriver "det är brudparets dag, de får göra precis som de vill". Givetvis kan man ju göra precis som man vill, men det kan ju få vissa oönskade konsekvenser för ens sociala liv också. Det kan vara värt att tänka på.

Svar på tråden Är det okej att inte bjuda henne?