Inlägg från: SandraElisabet |Visa alla inlägg
  • SandraElisabet

    Är det okej att inte bjuda henne?

    Jag tycker att det är helt ok att inte bjuda henne. Det där med att bjuda etablerade par ser jag mer som en vägledning än benhård regel (Pirates of the Caribbean Flört)

    Vi är i en liknande sits: Har en ingift morbror som inte behandlar min moster särskilt bra. De är fortfarande gifta men lever inte ens i samma land mer än 1-2 veckor om året. Min moster vet att han inte kommer att få en inbjudan och är (så vitt jag vet) ok med det.
    Har dessutom en kompis med en fästman som inte respekterar eller behandlar henne på ett (enligt mig och min fästman) korrekt sätt. Hon har blivit informerad om att han förmodligen inte kommer bli bjuden, men jag vinklade det som att det var mer av en plats-issue, får väll ta och förklara mig bättre under hösten men vill se hur deras förhållande utvecklar sig innan det är dags för Save The Dates.

  • SandraElisabet
    Anonym (kidnappa tråden?) skrev 2013-08-11 20:25:14 följande:
    Får jag kidnappa tråden lite bara? 

    Vi har liiite av samma problem, fast här handlar det om en som mer tillhör gänget, är supertrevlig på alla sätt - men har en sambo som har åsikter vi inte klarar av, och vi vill inte ha hen på vårt bröllop. Speciellt inte som min M2B representerar (halva sitt ursprung) vad den här personen är emot till viss del, men självklart är den personen en trevlig människa för övrigt vilket gör det hela svårare.

    Så - kan man bjuda bara EN halva ur etablerade par (bostad, planerar barn ihop etc) eller ska man försöka prata med den andra? Jobbigt upplägg bara "Jo men du är jättetrevlig men din sambo vill vi inte ha med att göra pga de åsikter hen har, vi tycker inte de är ok någonstans att tycka och tänka så"??

    Hjälp tas tacksamt emot.

    Hoppas detta var ok...om inte annat för att citera någon okänd "det är lättare att be om ursäkt än att be om lov"... 
    Den här situationen du beskriver är knepig... Ni umgås alltså med personen i fråga annars men vill inte ha hen närvarande vid er vigsel? Eller har ni visat missnöje/tagit avstånd från personen sedan tidigareoch umgås inte aktivt?

    Om läget är det första känns det som lite dubbelmoral, om det är det senare scenariot så tycker jag att det går bra att enbart bjuda en av parterna (så att säga).
  • SandraElisabet
    Anonym (kidnappa tråden?) skrev 2013-08-12 09:15:41 följande:
    Vi träffas när hela gänget träffas. Jag har bjudit henne någon gång när det bara varit vi tjejer som träffats, för att inte framstå som världens bitch, men inte alla gånger. När vi har fest bjuder vi dem inte. Men som sagt jag är ju inte otrevlig mot dem när vi ses i grupp för det är ju onödigt att förstöra för alla andra...
    Många av de övriga vet vad jag tycker men de verkar inte ha ont av hans åsikter (vilket är en helt annan historia som gör att jag ofta funderar över vad DE egentligen tycker...enda arugmentet jag fått är att "alla får ju tycka vad de vill", men det tycker inte jag gäller sådana åsikter)
    Hmmmmm Tycker fortfarande att den är knepig. Men din magkänsla säger ju upenbarligen att du inte vill bjuda honom... Avstå i så fall men var beredd på konsekvenserna. Glad Lycka till!
Svar på tråden Är det okej att inte bjuda henne?